Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Vekillerden Nazlıaka'ya: 'Kadınsın diye Ses Çıkarmıyoruz!'

AKP'li Vekillerden Nazlıaka'ya: 'Kadınsın diye Ses Çıkarmıyoruz!'

Ulaş
13.08.2014 - 20:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM’de CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka ile AKP’li vekiller arasındaki ‘ ayakkabı krizi ‘ ‘çirkinleşerek sığlaştı.

AKP sıralarından Nazlıaka’ya, “Ayakkabın gibi ucuzcusun!”, “Botokstan gözlerin görünmüyor” ve “Kadın diye ses çıkarmıyoruz” gibi cinsiyetçi ifadeler yöneltildi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda kadın şiddeti konusunda AKP’lilere yönelik söylediği “Şeytan diyor ki, çıkart şu ayakkabıyı, fırlat. Ama bir ayakkabıma bakıyorum bir size bakıyorum. Değmez diyorum” sözleri bugün de tartışma konusu oldu.

İlk olarak gündem dışı söz alan AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan, bu konuya değinerek Nazlıaka’nın ‘ binlerce liralık ayakkabısıyla’ kadın şiddetine yöneldiğini savundu.

Nazlıaka’nın söz istemesi üzerine AKP’li Bülent Turan, gülerek “Güvenliğimiz yok Sayın Başkan, ayakkabısını çıkarmasın” dedi. AKP’li bir başka vekil Ünal Kaçır ise, Turan’ın sözüne “Yok yok, ayakkabı bağlı” diye cevap vererek kendi aralarında ‘ şakalaştı ‘.

Nazlıaka, konuşmasında AKP’li vekillere yeniden yüklenerek “Bakın, değerli milletvekilleri, hak savunuculuğu bütüncül bir şeydir, Bana yapılırsa savunurum, başkasına yapılırsa savunmam diye bir şey söz konusu değildir. O yüzden lütfen aklınızı başına alın” dedi.

Bunun üzerine AKP’li vekillerden Gökçen Özdoğan Enç , “Botokstan görünmüyor gözlerin” derken, Recep Özel, “Yine batırdın ha” , Bülent Turan ise “Temiz dile davet eder misin Sayın Başkan? Bu nasıl bir üslup ya? Kadın diye ses çıkarmıyoruz” sözlerini sarf etti.

Öte yandan Nazlıaka giydiği ayakkabının pahalı olduğuna dair yorumlar yapıldığını ve olayın magazinel bir boyuta taşındığını söylerken, ayakkabayı üç yıl önde ucuzluktan aldığını da ekledi.

Bunun üzerine AKP sıralarından yine tepki sesleri yükselirken, AKP Antalya Miletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “Ay! Vah vah! Meclisin kuru temizlemesini kapattırdın be”, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner “Ucuzcusun, ucuzcu! Saygısız! Ayakkabın gibi ucuzcusun!” diye karşılık verdi.

Nazlıaka’nın ‘ayakkabılı çıkışı’ ve kadınların destek amacıyla Twitter’da başlattığı ayakkabı-terlik atma mesajları Guardian’a da haber oldu.

Haberde kadına yönelik şiddete karşı #geliyorterlik kampanyasını başlatanların, CHP’li vekilden ilham aldığı yazıldı.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/akpli-vekille...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0