Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Vekilden Erdoğan'a Sistem Eleştirisi: 'Bakanlara Ulaşamıyoruz, Züğürt Ağa’ya Döndük'

etiket AKP'li Vekilden Erdoğan'a Sistem Eleştirisi: 'Bakanlara Ulaşamıyoruz, Züğürt Ağa’ya Döndük'

Batuhan
11.07.2019 - 10:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 23 Haziran İstanbul seçiminin ardından üçüncü kez toplantı yaptığı milletvekilleri, bakanlara ulaşamamaktan yakındı. AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç 'Züğürt Ağa' örneğini verince, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Züğürt Ağa kim?' diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı büyükşehir belediyelerinin kaybedilmesinden sonra milletvekilleriyle toplantı yaparak, şikayet ve önerileri dinliyor. Önceki gün yapılan toplantıda Denizli'den Sivas'a kadar harf sırasına göre illerin milletvekilleri davetliydi.

Bakanlara ulaşamıyoruz

Bakanlara ulaşamıyoruz

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, milletvekilleri ağırlıklı olarak yeni sistemden şikayetçi oldu. 

Sistemin uygulaması, bakanlarla ilişkiler şikayetlerin başında yer aldı. Milletvekillerinin yeni sistemdeki pozisyonundan yakınmalar bu toplantıda da sürdü. Ancak bu kez çarpıcı bir örnekle milletvekillerinin düştüğü durum doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarıldı.

"Züğürt Ağa kim?"

"Züğürt Ağa kim?"

Edinilen bilgiye göre Kars Milletvekili Yunus Kılıç, seçim bölgelerinin sorunlarıyla ilgili olarak bakanlara ulaşamadıklarını söyledi.

Kılıç, 'Köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’ya döndük. Herkes milletvekilinden bir şey bekliyor. Ama elimizde yetki yok. Bakanlar telefonlarımıza çıkmıyor. Bakanlara ulaşamayınca hiç bir şey yaptıramıyoruz. Milletvekilinin bir ağırlığı kalmadı' dedi.

Erdoğan bu sözler üzerine, 'Züğürt Ağa kim?' diye sordu.

"İlk kabine toplantısında söyleyeceğim"

"İlk kabine toplantısında söyleyeceğim"

Bunun üzerine Kılıç, Şener Şen'in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa filminden örnekler verdi. Züğürt Ağa’nın köyünü kaybedince büyük şehirde başına gelenleri anlatan Kılıç, milletvekillerinin köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’nın içine düştüğü duruma düştüğünü vurguladı.

Gülüşmelere neden olan Züğürt Ağa örneği üzerine, Cumhurbaşkanı, 'İlk kabine toplantısında bakanlara bunu söyleyeceğim' yanıtını verdi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
453
98
28
13
8
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
merdanrozyyew

Züğürt ağa elinde hiçbir şeyi kalmayınca köyü satmıştı reis. Yani onu en iyi senin tanıman gerek

Kzlt

Kendisi züğürt olmadığı için bilememesi normal, ağanın züğürtlerle ne işi var. Başkanlık sisteminin feodal sistemden bir farkı yokmuş. Mehmet Özhaseki ne dem... Devamını Gör

Sema candelen

Züğürt ağa kim mi? Gercekten mi? Yazik ya...

mak

aslında zübük demek istiyorum da fetöden içeri alırsınız :)