Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Şirin Ünal'ın Evinde Ölü Bulunan Nadira Kadirova'nın Dosyası Kapatıldı

AKP'li Şirin Ünal'ın Evinde Ölü Bulunan Nadira Kadirova'nın Dosyası Kapatıldı

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde çalışan Özbek uyruklu Nadira Kadirova'nın ölümüne ilişkin verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi. Böylece takipsizlik kararı kesinleşmiş oldu. Ailenin avukatı ise itiraz dilekçesinde bir sürü detaya yer verdiğini söyleyerek, “Mahkemenin bir cinayet olayında biraz daha ciddi yaklaşması gerekir böyle bir itiraza. Belli ki dosyanın kapağı hiç açılmadan karar verilmiş” dedi.

Nadira Kadirova'nın 23 Eylül 2019'da yaşamını yitirdiği olayla ilgili soruşturmaya 2 Mart'ta takipsizlik kararı verilmiş, ailenin avukatı tarafından sunulan itiraz dilekçesinde ise delillerin özensiz ve dikkatsizce toplandığı ileri sürülerek takipsizlik kararın kaldırılması talep edilmişti.

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda itirazın reddine karar verdi. Böylece takipsizlik kararı kesinleşmiş oldu.

Başsavcılık 'intihar' demişti

Başsavcılık 'intihar' demişti

HaberTürk'ün aktardığına göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararında, “Kadirova'nın, Şirin Ünal'a ait silahı ve bir adet mermiyi dolap içerisinden alarak sakladığı, olay günü odasının kapısını kilitleyerek söz konusu silahı kalp üzerine dayayıp bir el atış yapmak suretiyle intihar ettiği” belirtilmişti. 

Olay öncesinde intihara karar verdiği ifade edilen Kadirova'ya yönelik cinsel saldırı iz ve emaresine rastlanmadığı aktarılan takipsizlik kararında; 

“Kadirova'yı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren ve intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi ya da kişilerin bulunmadığı anlaşılmıştır' denilmişti.

Ancak Şirin Ünal'a ait silahta Kadirova'nın parmak izine rastlanılmadığı ortaya çıkmıştı 👇

Ailenin avukatı AYM'ye gidileceğini açıkladı

Ailenin avukatı AYM'ye gidileceğini açıkladı

Kadirova’nın avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan Twitter'dan yaptığı açıklamada, 

'Nadira Kadirova cinayetine ilişkin itirazımız Ankara Sulh C. Hakimliğince 11 (onbir) kelimeden ibaret bir kararla reddedilmiştir. Kararın tebellüğünden itibaren bütün yasal başvurular yapılacaktır. Masum bir insanın hayattan koparılışı burada kapanmayacaktır. Saygıyla duyurulur' dedi.

Avukat Doğan, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada ise, itiraz dilekçesinde bir sürü detaya yer verdiğini söyleyerek, “Bir mahkemenin bir cinayet olayında biraz daha ciddi yaklaşması gerekir böyle bir itiraza. Belli ki dosyanın kapağı hiç açılmadan karar verilmiş” dedi.

Doğan kararın kendisine resmi olarak ulaştırılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı.

📌 Dosyanın kapanmasına sosyal medyadan tepkiler

📌 Dosyanın kapanmasına sosyal medyadan tepkiler
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

elbet bir gün onunda hesabını soracak bir baba yiğit çıkar

LoNa

O günü dört gözle bekliyorum

Art Ankara

İşin hukuki kısmını, cinayet soruşturması yapılmaması vs. geçtim başka ülkede olsa bu olay skandal olur o kişi siyasetten acilen çekilmek zorunda kalır bizde... Devamını Gör

FakeDegilReel

AKP( Adalet ve Kalkinma Partisi) fakat fark ettiniz mi bilmiyorum ama son yillarda ne kalkindigimizi ne de adaleti gorduk..

pazartesi

Belirtili nesneyi yanlış anlamışsın. Belirtili nesne "tüm Türkiye'nin" değil, "bizim". Buradaki biz de sen ben olmuyoruz