Görüş Bildir
Haberler
'Almanya'ya Savaş mı Açalım!'

'Almanya'ya Savaş mı Açalım!'

Onedio Medya
25.08.2014 - 19:24 Son Güncelleme: 25.08.2014 - 19:40

AKP'li Prof. Aktay:"Almanya'ya Savaş Mı Açalım!"

Aktay, Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesi için 'Bu saatte Almanya'ya karşı savaş mı açacağız?' dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AKP'deki yeni dönemi A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'e değerlendirdi. Davutoğlu'nun Başbakanlığı için, 'bilge yönetici kavramı anlamını bulacak' diyen Aktay, IŞİD konusunda Amerika'yı suçladı. Aktay, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'nin dinlenmesi konusundaki açıklamalarını ise 'pişkinlik' olarak yorumladı.

Yasin Aktay, 'Böyle bir itirafın arkasından buyurun ne yapacaksanız yapın. Bir tür meydan okuma da, ‘evet ben yaparım’ anlamına gelen bir meydan okumada hakikatten ne yapılabilir? Bu saatte Almanya’ya karşı savaş mı açacağız? Bu yaptığı şeyden dolayı biz özür dilemesini bekleyeceğiz tabii ki. Bunda da ısrarlı olacağız. Ama ben doğrusu bu olayın Der Spiegel tarafından açığa çıkarılmış olmasının arkasında yatan başka bir niyet, başka bir operasyonu da göz ardı etmememiz gerekiyor. O operasyon hem Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerini bozmak veya Almanya’ya karşı yapılan operasyon da söz konusu olabilir. Soğuk rüzgarlar esecek kaçınılmaz olarak. Bu kime yarayacak ona bir bakmak lazım.' dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Cemaati hedef gösteren Başbakan Erdoğan, Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesi konusunda bir haftadan fazla bir süredir tek kelime etmedi.

30 Mart Yerel seçimleri öncesi 'Elinizde ne ses kaydı varsa yayınlayın' diye siyaset yapan Erdoğan'ın, 'Eyy Almanya madem dinlediniz, elinizde ne varsa yayınlayın, Hodri Meydan' diyememesi, korktukları birşey mi var sorusunu gündeme getirdi.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.aktifhaber.com/akpli-prof-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0