Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Elitaş, Dezenfektan Skandalını 'Etik' Buldu

AKP'li Elitaş, Dezenfektan Skandalını 'Etik' Buldu

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ticaret eski Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşine ait şirketin Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan satmasını 'etik' buldu. Elitaş, 'Yaklaşık 3-4 liralık alkol fiyatlarının 25 liraya çıktığı bir dönemdi. Fiyatları o günkü şartlarla değerlendirmek lazım' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. AKP'li Elitaş, CHP'nin, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile ilgili Meclis'e bir araştırma önergesi vermesi hazırlığında olduğuna ilişkin soru üzerine, şu an Meclis'e sunulmuş bir teklifin olmadığını aktardı. Teklifin Meclis'e sunulması halinde bir kanaat oluşturacaklarını ifade eden Elitaş, CHP'nin bu konuda vereceği önergeye Pekcan'ın cevap verdiğini anımsadığını söyledi.

Pekcan'a yönelik iddia ile Pekcan'ın 'Aldım' dediği para arasında 20 kat fark olduğunu belirten Elitaş, 'Etik olarak değerlendirilebilir mi? Değerlendirilebilir. Yaklaşık 3-4 liralık alkol fiyatlarının 25 liraya çıktığı bir dönemdi. Fiyatları o günkü şartlarla değerlendirmek lazım. Böylesine dünyayı zor durumda bırakan salgın dönemlerinde elinizde teknik imkan varken kamunun ya da ilgililerin dezenfektana ihtiyaç duyduğu bir dönemde 'Kusura bakmayın benim eşim bakan, vermiyorum.' demek ne kadar doğru olurdu, onu değerlendirmek gerekir. Bakılması gereken o malın kuruma verildiği tarih ve piyasadaki fiyattır' dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Ticaret Bakanlığı’nın, Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan aldığı medyaya yansımıştı. Bakanlık, 507 bin 880 liralık ürün alındığını doğrulamış, 'Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildi' iddiasında bulunmuştu. 

Ancak bu iddianın da gerçeği yansıtmadığı, Nanoksia şirketinin bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıkmıştı. Bakanlığa 175 TL’ye verilen beş litrelik dezenfektanın aracıya 100 TL’ye satıldığı belgelenmişti.

AKP'li Turan: "Yanlış yapan kim olursa gereğini yapan bir ekibiz"

AKP'nin diğer Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçen hafta düzenlediği basın basın toplantısında 'Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yargılanmasına dönük bir adım atacak mısınız?' sorusuna 'Bizim duruşumuz bellidir. AK Parti'yi kıymetli kılan, 18 yıllık iktidarında yanlış yapan kim varsa gereğini yapmasıdır, milletiyle olan bağını koparmamasıdır. Biz milletimize yanlış yapan kim olursa olsun gereğini yaparak şimdiye kadar gelen bir ekibiz. Yanlış yapanın yanına kar kalmamasını isteyen, önemseyen bir ekibiz' yanıtını vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
66
19
6
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Okkes Cobanlar

Pişkinlikte zirve 🤣

Bozkurt

Bir önceki konuda bahsi geçen stockholm sendromluların sayısına güvendikleri için bu kadar arsızca hareket edebiliyorlar.

Pasif Kullanıcı

bu islamcılar, doğru ile yanlışı ayırt edemiyor ki zaten açıklaması ne olsun. akpli yöneticilerin akıllarında tek bi şey var nasıl skerim. bunlara oy verenle... Devamını Gör