Görüş Bildir
Haberler
AKP'de Toplu İstifa!

AKP'de Toplu İstifa!

Batuhan
14.02.2014 - 12:26

AKP'de Toplu İstifa!

AK Parti Seferihisar eski İlçe Başkanı Ümit Cingöz, yaklaşık 400 kişiyle partiden istifa etti.

Cingöz, 'Meclis üyesi aday listelerinde teşkilat dışlandı. Partide vefasızlık ve sayfısızlık var. İnandığım ve savunduğum değerleri yitiren partide daha fazla kalamazdım' dedi.

AK Parti’ye 11 yıl önce geçen altı yıl Seferihisar’da ilçe başkanlığı yapan Ümit Cingöz, Belediye Başkanlığı’na talip olmuş ancak aaday göterilmemişti. Cingöz yerine kapatılan ANAVATAN Partisi’nde siyaset yapan Hamit Nişancı’nın aday gsöterilmesinden sonra seçim çalışmalarına katıldı. Belediye meclis üyesi listesi hazırlanırken teşkilata emek verenlerin dışlandığını öne süren Cingöz, yaklaşık 400 kişiyle birlikte partiden istifa etti. Cingöz, AK Parti’yi şu sözlerle eleştirdi:

'Hamit Nişancı’ya rozet takıldıktan sonra ilçe yönetim kurulu üyelik kararı almadı, onları ben ikna ettim. Parti yöneticilerine Nişancı için kapı kapı çalışacağımı söyledim. Meclis üyesi pazarlığı yapmadım ama teşkilata emek veren arkadaşlarıma vefasızlık ve saygısızlık yapıldı. bu tavır ve tarz AK parti ile bağdaşmıyor. Benim bu partide bulunma değerlerim yok oldu. Güvensiz bir yapı oluştu. Arkadaşların elini rahatlatmak için de ayrıldık. Ben bu partiye geldiğimde 23 yaşındaydım, idealistim. İktidar nimetlerinden yararlanmak için gelmedim ancak hiçbir şeyin anlamı kalmadı. İnanmadığım bir yapı içinde kalamazdım.'

AK PARTİ'DE SOYSAL İSTİFA ETTİ

İZMİR’in Çiğli İlçesi’nde AK Parti’yi kuran Çiğli ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıddık Soysal, partisinden istifa etti. Soysal, 'Çiğli’de şaibeli bir aday çıkardılar. Akçeli işler var. Bu para alın teri değil. Kefil olamayacağım bir adamın yanında neden durayım?' dedi.

AK Parti Çiğli İlçe kurucu Başkanı Çiğli ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıddık Soysal, Çiğli Belediye Başkanlığı’na talip oldu ancak aday gösterilmedi. Soysal, Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz’ın sadece zengin olduğu için aday yapıldığını öne sürerek şu iddialarda bulundu:

'Bu para helal kazanç olsa tamam ama şaibeli. Akçeli işler var. Bu para alın teri değil. Kefil olamayacağım bir adamın yanında neden durayım? Bugüne kadar 'değişir mi’ diye bekledim. İddialara yönelik belgeleri, parti yöneticilerine verdim ama dikkate almadılar. Anket yaptılar ama benim ismimi yazmadılar. Ben bu partiyi kurduğmuda insanlar 'aman oğlum asker, polis olamaz’ diyerek kaçıyordu. Bu partiye geldiğimde ANAVATAN’da il genel meclis üyesiydim. Bu partide bir şey olmadım. Bir ihale almadım, iş takibi yapmadım, kimseyi işe sokmadım, tayin, terfi yaptırmadım. Normal vatandaş gibi siyaset yaptım öyle de gidiyorum. ANAVATAN’ı da bu anlayış bitirdi.'

Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/akpde-to...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0