Görüş Bildir
Haberler
AKP'de Değişim Günü! Genel Başkanvekili Sayısı İkiye Çıkarılacak

AKP'de Değişim Günü! Genel Başkanvekili Sayısı İkiye Çıkarılacak

Batuhan
24.03.2021 - 09:08

AKP, bugün gerçekleşecek 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yeni dönemin kadrolarını belirleyecek. Kongrede önemli değişimlere imza atılması bekleniyor. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kongrede partinin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) üye sayısı 50’den 75’e çıkarılıyor. Yedeklerle birlikte sayısı 100’e ulaşacak MKYK’da eski bakan ve milletvekillerinin yanı sıra yeni isimlerin de olması bekleniyor. 15’i kadın, 15’i gençlerden oluşan MKYK’da genç ve kadın sayısında artış olabileceği de belirtiliyor. Kulislerde, tarihi 2023 olarak ilan edilen seçimlere partiyi hazırlayacak yeni kadrolarda “tek şapka” kuralının uygulanacağı ve yönetim kademelerine getirilen isimlerin sadece bir görevinin bulunacağı belirtiliyor.

Yeni tüzük, yeni birimler

Yeni tüzük, yeni birimler

Bugünkü kongrede oylanıp hayata geçirilecek yeni tüzük değişikliğiyle, AK Parti Genel Merkezi’ndeki birimlerde de bazı değişiklikler planlanıyor. Bazı birimlerde birleştirme yoluna gidilebileceği belirtilirken, Bilişim ve Teknoloji adıyla yeni bir birim de oluşturuluyor. Partinin sosyal medya etkinliklerini de bundan böyle bu birimin yapabileceği vurgulanıyor. Bazı birimlerin isim ve yapılarında da değişiklik planlandığı kaydediliyor. AR-GE başkanlığının isminin de AR-GE ve Eğitim Başkanlığı olarak yeniden düzenleneceği belirtiliyor.

Yeni manifestoyu açıklayacak

Yeni manifestoyu açıklayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada, bugünü işaret ederek, 'Kongre noktasında ön hazırlıklarımızı kararlı bir şekilde yaptık. Şu anda sloganlarımızdan tutunuz çarşamba günü yapacağımız konuşmaya kadar hepsi hazırlanıyor ve çarşamba günü yapacağımız konuşma adeta 2023'ün manifestosu olacaktır. Gerek insan haklarıyla ilgili yaptığımı reform paketleri, gerekse ekonomi paketiyle ilgili tüm bunları kapsayan bir konuşmayı planlamış bulunuyorum.' demişti.

Dün gece yola çıkan vatandaşlar salonu doldurdu

Dün gece yola çıkan vatandaşlar salonu doldurdu
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısı 2'ye çıkacak"

"Kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısı 2'ye çıkacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını söyledi.

Mahir Ünal: Bugün yeni bir yolculuk başlıyor

Mahir Ünal: Bugün yeni bir yolculuk başlıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük kongre gününde açıklayacağı manifesto öncesi CNNTürk'te önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Mahir Ünal'ın konuşmasında satır başları:

'Aslında söylemek istediğim şey çok açık. Biz 2023'e hazırlanıyoruz, cumhuriyetin 100'üncü yılına hazırlanıyoruz. Biz Türkiye'nin sağlık, eğitim, güvenlik, bilişim altyapısını hazırladık. Her alanda yapılması gereken çalışmaları 19 yıldır gerçekleştiriyoruz. Rahmetli Turgut Özal 21'inci asır Türk asırı olacak demişti. Biz de hem kendi bölgemizde, hem de gönül coğrafyamızda Türkiye'nin önümüzdeki yüz yılda Türkiye'nin bölgesinde bir süper güç olmasını istiyoruz. Ve bunun mücadelesini veriyoruz 19 yıldan beri. O yüzden dedim ki biz daha yeni başlıyoruz. Yeniden yola çıkıyoruz.

Zaman zaman yorgunluklar olabilir, tökezleyebilirsiniz. Ama her seferinde önemli olan cesaretle yürümek, ayağa kalkmak ve inançla yolculuğunuza devam etmektir. 15 Temmuz gibi, 17-25 Aralık gibi sıkıntılar yaşamadık mı, tabi ki yaşadık. Ama önemli olan bunları çözebilmektir.

Biz 19 yıldan beri Türkiye'nin sorunlarını çözerek devam ediyoruz. 20 yaşındaki bir partinin 19 yılı iktidarda geçmiş ve bu 19 yıl içerisinde de birçok badireyi atlatmış. Ben her zaman basit bir örneği veriyorum. 2002 yılında bu ülkede günlük 4.3 dolarla geçinmek zorunda olanların oranı yüzde 30. Yani her üç kişiden birisi günlük 4,3 dolarına altında yaşamak durumundayken biz bunu bugün 1,4'e düşürmüşüz. Toplumun yüzde 30'u değil, 1,4'ü o kazançla yaşamak durumunda.

Bizim seçim kaybetmekten psikolojisi bozulmuş muhalefetin, yalan ve iftiraya dayalı dili bizi ilgilendirmiyor. Hiçbir seçimi kazanamayanların bozulmuş psikolojisiyle AK Parti'ye dönük kullandıkları dil artık yenilmeye ve kaybolmaya mahkum. Biz bugün yeni bir yolculuk başlıyor. Bugün 2023 başlıyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
96
72
10
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hulusi Baba

En baştakiler de dahil olmak üzere, %90'dan fazlasının daha manifestonun ne anlama geldiğini bilmediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam...

duygu kzn

Bu toplantıya virüs katılmıyor sanırım😎

R. Gökhan ŞEN

virüse davetiye göndermemişler.. :D

Umarım şu destekleyen kadınlar para mevki ya da her hangi bir şey alıyorlardır. Yok almıyorlar ise kendine ve kendi cinsine ihanet edip can ırz ve haklarının... Devamını Gör