Görüş Bildir
Haberler
AKP Ayasofya'nın İbadete Açılması Teklifini Reddetti: 'Temmuzda Gerekli Adımlar Atılacak'

etiket AKP Ayasofya'nın İbadete Açılması Teklifini Reddetti: 'Temmuzda Gerekli Adımlar Atılacak'

İYİ Parti'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili önerisi reddedildi. MHP ve HDP çekimser kalırken, AKP red yönünde oy verdi. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 'İbadete açılması önerisine şimdi red veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti, Ayasofya'nın toplu ibadete açılması için Meclis'e önerge verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun imzası ile sunulan önerge reddedildi.

Red kararının ardından İYİ Parti'nin Twitter hesabından 'Grup Başkanvekilimiz ve İzmir Milletvekilimiz Sayın D.Müsavat Dervişoğlu tarafından 'Ayasofya Cami’nin Müslümanlar için toplu ibadete açılması amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan Araştırma Önergesi Ak Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oyları neticesinde kabul edilmemiştir' paylaşımında bulunuldu.

AKP'li Muş: "Danıştay kararından sonra gerekli adımlar atılacak"

AKP'li Muş: "Danıştay kararından sonra gerekli adımlar atılacak"

Teklife red veren AKP'nin Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 'Ayasofya'nın İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz. Danıştay'da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir. Karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muş'tan ikinci açıklama: "Red oyumuz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil, İYİ Parti'nin teklifine"

AKP'li Muş Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Bazı internet sitelerinin sözlerini çarpıttığını belirten Muş, 'Biz Ayasofya’nın ibadete açılmasına değil; İYİ Parti’nin grup önerisine ret oyu verdik' dedi.

Ne olmuştu?

29 Mayıs'ta İstanbul'un fethinin 567. yılı oldukça görkemleri kutlamalara sahne olmuştu. Kutlamalar kapsamında Ayasofya'da Fetih Suresi okunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da telekonferans yöntemiyle bu törene katılmıştı. 

Ayasofya'da Kuran okunmasının ardından tartışmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP MYK toplantısında Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasıyla ilgili talimat verdiği öne sürülmüştü.

Bahçeli'den tartışma yaratan sözlerle destek

AKP'nin Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP'nin Genel Başanı Devlet Bahçeli, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili tartışmaya dün yaptığı yazılı açıklamayla katılmıştı. Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesine destek veren Bahçeli, 'Ayasofya’dan çan sesi değil Allah’ın izni ile ezan sesi yükselecektir' ifadelerini kullanmıştı.

Danıştay 2 Temmuz'da görüşecek

Danıştay 2 Temmuz'da görüşecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle Danıştay 10. Dairesi’ne 2005’te dava açtı, bu dava reddedildi. Danıştay’dan sonuç alamayan derneğin Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurusu da reddedildi. Dernek 2016’da, ikinci kez Danıştay’da dava açtı. Danıştay 2 Temmuz'da yapacağı duruşmada bu talebi yeniden görüşecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
50
41
18
10
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Veli Durak

Temmuzda işsizlik ve ekonomideki zayıflıklar tekrar konuşulmaya başlanırsa tekrar gündeme getirip yine gündemi değiştiririz..!!

Beyza

temmuzda akpden önce chp önergeyi verirse bir kez daha reddedilir. Hadi Chp göreyim seni

gaydırı guppak

ben hep diyorum akp de genel bi mantık var birisi önerge verince reddedip ardından kendileri yapıyorlar bazen. aşırı ilginç biz yaptık demek için sanırım. ay... Devamını Gör