Görüş Bildir
Haberler
AKP Araştırması: 'Nisan Ayı İtibariyle Cumhur İttifakı'nın Oy Oranı Yüzde 51 Civarında'

etiket AKP Araştırması: 'Nisan Ayı İtibariyle Cumhur İttifakı'nın Oy Oranı Yüzde 51 Civarında'

Batuhan
13.05.2021 - 11:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, son yaptırdıkları anketin sonuçlarını paylaştı. Şen, 'AK Parti'nin oy oranı nisan itibariyle yüzde 40'larda ve Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51 civarında' bilgisini verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, son yaptırdıkları anketin sonuçlarıyla ilgili olarak Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a açıklamalarda bulundu.

"Gençlerin birinci partisi AK Parti'dir"

"Gençlerin birinci partisi AK Parti'dir"

'Gençlerin ve moda tabirle Z kuşağının AK Parti'den uzaklaştığı' görüşüne katılmadığını belirten Şen, 'Çünkü bilimsel veriler ve dolayısıyla siyasi gerçekler bunun tam tersi. Gençlerin birinci partisi AK Parti'dir' diyen Şen, bunun, bundan önceki tüm seçimlerde böyle olduğunu söyledi.

Şen, 'Şöyle ki, Z kuşağının AK Parti'ye verdiği oy, CHP'nin parti oyunun 10 puan üzerinde. X ve Y kuşağının AK Parti'ye verdiği oy ise CHP'nin 15 puan üzerinde. Gençliğin lideri Tayyip Erdoğan, gençliğin partisi de AK Parti'dir' ifadesini kullandı.

Millet İttifakı'nın siyasi olarak temel sorununun, 'lider merkezli bir toplumda liderlerinin olmaması' olduğunu ifade eden Şen, 'Halbuki, lider yüzde 70'ler seviyesinde seçmen davranışını etkiliyor ve yüzde 50'ler seviyesinde de birincil faktör olarak öne çıkıyor. Tam bu noktada doğal lideri olmayan parçalı bir yapı olarak çıkıyor karşımıza Millet İttifakı. Saydığınız isimler içinde ise Mansur Yavaş daha çok hüsnükabul görüyor' diye konuştu.

'Ufukta ikinci tur görünmüyor'

'Ufukta ikinci tur görünmüyor'

Devamında 'AK Parti'nin oy oranı nisan ayı itibarıyla yüzde 40'larda ve Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51 civarındadır. Yani, seçimden sonra az bir düşüş var ama salgın şartlarında bu son derece normaldir' bilgisini veren Şen, şunları kaydetti:

  • 'Seçim ikinci tura kalırsa seçmen Millet İttifakı'nın etrafında toplanır deniliyor. Acaba seçmenin bundan haberi var mı? Seçmen, Sayın Erdoğan'a tutunmuş vaziyette, bırakmıyor. Bunun yankısı ta Kudüs'ten geliyor. Siyasi konuşmalarda adı geçen isimleri tek tek Sayın Cumhurbaşkanı'mıza karşı sorduğumuzda, her senaryoda Sayın Erdoğan yüzde 50'nin üstünde görülüyor. Bu durumda ufukta ikinci tur görünmüyor.'

"En beğenilen lider Erdoğan"

"En beğenilen lider Erdoğan"
  • 'Tüm bilimsel kamuoyu araştırmaları bize 2023'te en önde olacak partinin AK Parti olduğunu ve lideri şimdiden belli olan Cumhur İttifakı'nın ipi göğüsleyeceğini işaret ediyor. Zira, halka sorduğunuzda en beğenilen lider Sayın Erdoğan, ülke sorunlarıyla en baş edebilecek kişi yine Sayın Erdoğan olarak çıkıyor. Sayın Erdoğan'la takip eden ikinci siyasi arasında 3-4 kat beğeni farkı var.'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'AK Parti ile ikinci parti olan CHP arasında neredeyse iki kata yakın fark var'

'AK Parti ile ikinci parti olan CHP arasında neredeyse iki kata yakın fark var'
  • Bunun gibi, parti olarak AK Parti ile ikinci parti olan CHP arasında neredeyse iki kata yakın fark var. Seçmenin neredeyse yarıya yakını AK Parti, yarıdan az fazlası ise Erdoğan ve Cumhur İttifakı etrafında kenetlenmiş, bırakmıyor, bir yere gitmiyor. Burada iş elbette saygıdeğer seçmene değil, bize yani AK Parti yöneticilerine düşüyor. Bizim yeni sürecin gerektirdiği şekilde siyaset üretmemiz gerekmektedir ve biz bunu yapıyoruz, yapacağız.'
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1047
290
153
27
10
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Psikolojik üstünlük kurma çabası bu ama beyhude...anketler ortada kardeşim en akp yanlısı için bile % 51 çok uçuk bi rakam

Mehmet Can Atar

öyle olsaydı çoktan erken seçime giderdik :)

Bozkurt

Bakmışlar %75 çok abartı olmuş. %51'e kadar tıraşlayıp daha "gerçekçi" yapmışlar. :)