Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Telefonlara Ne Kadar Zam Yapılıyor?

Akıllı Telefonlara Ne Kadar Zam Yapılıyor?

Akıllı telefon almayı düşünenleri pek de güzel günler beklemiyor. Cep telefonlarına yüzde 8 oranında zam yapılacağı kesinleşti. Gerekçesi ise, yeni uygulamaya konulan bandrol ücretlerine ilişkin düzenleme.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı telefonlar zamlanıyor. Bandrol ücretleri yüzde 6'dan yüzde 7'ye yükseldi, durum fiyatlara yansıdı.

Akıllı telefonlar zamlanıyor. Bandrol ücretleri yüzde 6'dan yüzde 7'ye yükseldi, durum fiyatlara yansıdı.

Bugüne kadar ücret alınmayanlardan da yüzde 6 bandrol ücreti ithalat aşamasında alınacak.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, akıllı telefonların yüzde 8 zamlanacağını açıkladı.

Uygulama yurtiçi stokların bitmesinin ardından başlayacak. Böylece en düşük akıllıcep telefonu ücreti bin 500 liradan bin 620 liraya çıkacak.

Yeni düzenlemeyle cep telefonlarındaki toplam vergi yüzde 54'ü aştı. Bu verginin yüzde 7'si TRT bandrol ücreti, yüzde 25'i ÖTV, yüzde 18'i KDV.

Ancak devlet önce Özel Tüketim Vergisi uygulayıp, Katma Değer Vergisi'ni bu fiyatın üzerinden aldığı için toplam vergi oranı yükseliyor.

Bu arada Meclis'e gönderilen torba yasada da cep telefonlarına ilişkin bir düzenleme bulunuyor. Buna göre, cep telefonlarından alınan gümrük vergisi en az 160 liraya çıkarılırken, Bakanlar Kurulu bunu 3 kata kadar artırmaya yetkili olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın