Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Telefonla Seslere 'Yakınlaşmayı' Sağlayan İşitme Cihazı

Akıllı Telefonla Seslere 'Yakınlaşmayı' Sağlayan İşitme Cihazı

ATKN
06.01.2015 - 10:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Giyilebilir teknolojinin, yeni yılda da teknoloji severleri şaşırtmaya devam edeceğini biliyorduk. 2015’e dair teknoloji dünyasının buluştuğu ilk ve en önemli platform olan CES 2015’te de bu trendin farklı açılımlarıyla karşılaşmaya devam ediyoruz.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Siemens, yeni işitme cihazı ile giyilebilir teknolojilere eşsiz bir bakış açısı kazandırıyor.

Alman şirketin EasyTek adlı işitme cihazı, ilk bakışta kulağa takılan plastik kaplamalı ve bildiğimiz işitme cihazlarından farksız görünüyor. Ancak bu cihazın bir de yardımcısı var: İşitme tanımına daha fazla müdahale, daha doğrusu kontrol olanağı sağlayan teknolojik bir kolye.

Kullanıcıların boyunlarına taktıkları ince plastikten yapılan kolye, sese dair bas, tiz ve farklı durumlar için ekolayzır kontrolleri gibi bir dizi ses bileşeninin yönetimine olanak tanıyor. Üstelik Bluetooth ya da FM sinyalleri üzerinden akıllı telefon, tablet, bilgisayar hatta TV’lere bağlanıp, buradaki seslerin çok daha efektif bir biçimde duyulabilmesini sağlıyor

Siemens EasyTek, kalabalık bir odada mikrofon yönünün konuşma kaynağına yöneltilmesi gibi çarpıcı yetenekler sergiliyor. CES 2015 kapsamında duyurusu gerçekleştirilen cihazın satış fiyatı ve çıkış tarihi hakkında henüz resmi bilgi bulunmuyor.

LOG

Kaynak: http://www.log.com.tr/akilli-telefonl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0