Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Futbol Topu!

Akıllı Futbol Topu!

Caner
08.03.2014 - 19:16

Akıllı Futbol Topu!

Dünyanın ilk akıllı futbol topu: ŞAHİ.Türk mühendislerin geliştirdiği akıllı top ŞAHİ tanıtıldı.

Yola çıktıkları ilk günden beri akıllı cihaz ve akıllı aksesuarlar alanında Türkiye’ye ilkleri getiren S.M.A.R.T Teknoloji, yaklaşık bir yıldır Türk mühendislerle birlikte gerçekleştirdiği dünyanın ilk akıllı futbol topu “ŞAHİ” ile futbol dünyasında yepyeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

Futbola ilgi duyan, takip eden, oynayan herkesin futbol becerisinin belli kriterler altında ölçebileceği, teste tabi tutabileceği ve geliştirmesini sağlayabilecek olan ŞAHİ, ayrıca beraberinde kullanılan özel bileklikleri sayesinde de vücudunuzla ilgili tüm bilgilere ulaşıp, kalp atışınızı, koştuğunuz mesafeyi ve topla oynama sürenizi ölçümleyebiliyor. Takım oyunlarında da bilekliklerle kurduğu iletişim sayesinde topla oynama sürelerinden, doğru pas yüzdelerine, kişisel, mevki ve takım bazlı verileri anlık edinerek, işleyip sunabiliyor.

Dünyada ve ülkemizde futbolun daha iyi yerlere gelmesine öncülük edecek olan ŞAHİ, S.M.A.R.T Teknoloji tarafından geliştirilen sensör ve yazılım teknolojisi sayesinde sadece antrenmanlarda değil, aynı zamanda tek başınıza oynarken bile, geliştirilen modları sayesinde takım ve bireylerin performanslarının ölçümlenmesine, kendilerine hedefler belirleyerek antrenman yapmalarına imkan sağlamaktadır. ŞAHİ için özel olarak geliştirilen akıllı bileklikler sayesinde, ŞAHİ’nin hangi oyuncunun kontrolünde olduğu anlaşılabilecek, bu sayede oyuncular ve oyun alanı arasında kesintisiz bir iletişim ağı kurulması sağlanmış olacaktır. Ayrıca “Akıllı Saha” teknolojilerine uygun dizayn edilmiş ŞAHİ, gelişmiş sistemi sayesinde topun sahada bulunduğu yer ve yükseklikten saha ve kale çizgilerini geçip geçmediği, topa elin değip değmediği ile ilgili bilgileri de kolayca sunmaktadır.

ŞAHİ gibi bir ürünü futbol severlerle buluşturmaktan dolayı oldukça gururlu olduklarını belirten S.M.A.R.T Teknoloji CEO’su İlker Torlak; Projenin başlangıç aşamasında, yakın çevremize ürünümüzün çok kısa özelliklerinden bahsettiğimizde pek çok kişi bize hangi yabancı spor markası tarafından yapıldığını sordu, ürünün tamamıyla Türk üretimi olduğunu söylediğimizde ise yüzlerindeki şaşkınlığı görmenizi isterdik” dedi. Projenin yurtdışından birçok fonun ilgisini çektiğini söyleyen Torlak; tamamen %100 yerli sermaye, yerli yazılım ve donanım mühendislerinin geliştirdiği bir ürün olduğunu belirterek, hiçbir şekilde yabancı bir firmayla bu projeyi geliştirmediklerini söyledi.

Uluslararası alanda ses getirecek olan ŞAHİ, futbol alanında sadece ölçümler sunmakla kalmayacak, oyuncuların yeteneklerini geliştirmek için görevler vererek, verileri karşılaştıracak ve oyuncuların kişisel gelişimlerini birebir gözlemlemesini sağlayacak bir mekanizmaya sahiptir. Bu alanda dünyada başka bir örneği olmayan “ŞAHİ”, aynı zamanda Türkiye’de de sadece özellikleri bakımından değil, APPSESUAR (aplikasyonla çalışan aksesuarlar) olarak da geliştirilen ilk üründür.

S.M.A.R.T Teknoloji olarak Türkiye’de “APPSESUAR” pazarının tek firması olduklarını belirten İlker Torlak; geliştirdiğimiz teknolojileri Dünya’ya ithal ederek de ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Las Vegas’da gerçekleşen CES 2014 fuarına da değinen İlker Torlak; Türkiye’de yazılım alanındaki gelişmeler bizim gibi teknoloji firmalarının projeleriyle dünyaca tanınan ürünlere dönüşebilir. ŞAHİ de bunun en büyük kanıtıdır. Bir iPhone veya bir iPad üretmeye ihtiyacımız yok, öyle bir akıllı aksesuar yaparız ki tüm dünyadaki bu cihazların sahipleri bizim bu ürünümüzü almak isteyebilirler. Günümüzdeki en büyük yatırımların bu alanlara yapılıyor olmasının temel nedeni de budur” dedi. CES 2015’de ŞAHİ ile Türkiye’yi gururla temsil edeceklerini belirten Torlak, teknolojinin hızla geliştiği dünyada farklılık yaratacak ürünleri ve projeleriyle uluslar arası arenada yer almaya devam edeceklerini” belirtti.

veteknoloji

Kaynak: http://www.veteknoloji.com/akilli-fut...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0