Görüş Bildir
Haberler
Akıllardaki O Soru: Türk Kadınları Neden Orgazm Olamıyor?

etiket Akıllardaki O Soru: Türk Kadınları Neden Orgazm Olamıyor?

GrskNly
13.12.2016 - 16:47

Ekşi Sözlük yazarlarından lutfu tellioglu'nun entrysinde ele aldığı ve Türk kadınlarının orgazm olamamasını kendi düşüncelerine göre açıkladığı bu yazıyı sizler için derledik.

Not: Bu yazı, yazarının izniyle yayımlanmaktadır. 

Kaynak: https://eksisozluk.com/entry/64101654
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de erkekler görece erken boşalıyorlar.

Türkiye'de erken boşalmaya pek çok diğer ülkeden daha sık rastlanıyor. Toplumsal tabular yüzünden olsa gerek.

Ergenlik çağında cinsel ilişki yaşayamayan, cinselliği, ulaşılabilecek bir zirve gibi gören, bir başarı olarak gören erkekler oluşmasını sağlayan bir toplum yapısı var nitekim.

Kadının orgazm olamama sebepleri içinde partnerinin erken boşalması bir etken olabilir.

Ön sevişme eksikliği de bunun sebeplerinden biri olabilir.

Ön sevişme eksikliği de bunun sebeplerinden biri olabilir.

Ancak partnerinde erken boşalma gibi bir problem olmayan, doğru bir ön sevişme ile dahi kadınlar arasında da orgazm olamama gibi bir problem var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak düşüncem o ki, kadınların orgazm olamamasındaki en yaygın sebep, toplumda bir kız çocuğu yetişirken ona cinselliğin olması gerekenden farklı bir biçimde, çoğu zamanda olumsuz bir algı oluşturacak şekilde öğretilmiş olması.

Kadın cinsel ilişki sırasında çocukluktan beri zihnine kazınmış algılarla bir savaş içine giriyor aslında. İstese de bir Hollandalı gibi, bir Alman gibi, bir Rus gibi o sırada cinsel ilişkiye konsantre olamıyor.

Çünkü o Hollandalı, Alman, Rus kadınında, Türk kadınına çocukluğundan beri anlatılan, kafasına kazınan, psikolojisini bozan, cinselliği kendisini 'koruması' gereken bir şey olarak görme düşüncesi yok.

Yani toplumsal tabular, toplumsal etik algısı, din baskısı, gelenekçi kafa yapısı...

Erkeklerin erken boşalma sorunu yaşaması da, kadınların orgazm olamaması da, temelde toplum yapısına ve toplumun etik algısına dayanıyor.

Dolayısıyla bu toplumda yaşıyor olup, düşünce yapısı topluma paralel olmayan, bu gibi sorunları yaşamayan kadın ve erkekler için, göze alabiliyorlarsa, sosyal çevreleri, aile yaşamları, iş çevreleri ve kendi gerçekleri buna müsade ediyorsa, bu topluma ait olmayan bireylerle birlikte olmalarını tavsiye ederim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1238
444
196
86
64
60
54
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Şu içeriği okumadan direk yorumlara bakarsanız aslında daha iyi kavrarsınız : Tabular.Kadınların orgazm olamaması konusunda dahi çoğunluk yorum erkeklerde.Ya... Devamını Gör

witch

Türk erkeklerinin şişirilmiş boş egoları ve sevişmeyi bilmemeleri yüzünden böyle oluyo. Kadınların en büyük hayal kırıklığı bu. Hayalinin, gerçeğinden daha ... Devamını Gör

witch

Tamamen saçma sapan baskılar. Ne din ne de devlet kurallarına aykırı bişey. Yeme içme kadar normal bi durum. Mahrem olması gereken ama ayıp günahla ilgisi ol... Devamını Gör