Görüş Bildir
Haberler
Akıllara 'Limitless Filmi Gerçek mi Oluyor?' Sorusunu Getiren, Zihin Açıcı Hap!

etiket Akıllara 'Limitless Filmi Gerçek mi Oluyor?' Sorusunu Getiren, Zihin Açıcı Hap!

Limitless (Limit Yok) filmi 2011 senesinde vizyona girdikten sonra birçokları tarafından beğeniyle izlenmiş, filmde yaşanan olaylar oldukça ilgi çekmişti.

Limitless (Limit Yok) filmi 2011 senesinde vizyona girdikten sonra birçokları tarafından beğeniyle izlenmiş, filmde yaşanan olaylar oldukça ilgi çekmişti.

Hatta filmden çok, filmin ana karakteri Eddie Morra’nın esrarengiz bir hap almasıyla yaşadığı değişim daha çok konuşulmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eddie aldığı NZT48 adlı –yakın zamana kadar gerçekte olmayan- hap ile birlikte tabiri caizse çakraları açılmış, dünyayı gördüğünden daha detaylı görmeye başlamıştı.

Peki, bu hapın gerçekte olma ihtimali var mı? Bizler de böyle bir hap kullansak, yaşanan değişimi kendimiz tecrübe edebilir miyiz?

Filmde NZT48 olarak lanse edilen hapın içeriğini, amfetamin denilen uyarıcı madde oluşturuyor.

Amfetamin denilen madde en genel manada konsantrasyon sorunu olan kişiler –özellikle sınav öncesi öğrenciler- tarafından tercih edilmekle beraber, sosyal yaşamında başarıya ulaşmak isteyen herkes tarafından da kullanılmaktadır.

Limitless filminde Eddie bu hapı aldıktan sonra en ince detayları dahi yakalıyor, çevresinde yaşanan tüm olaylara en üst sınırdan tepki verebiliyordu.

Doğal olarak da pek çok insanın aklına ‘keşke böyle bir hap üretilse ve yasal olsa da, biz de kullanıp bu değişimi yaşasak’ fikri geldi.

İşte bu fikirlerle dolu olan herkese Nootrobox adlı firmadan müjdeli bir haber geldi.

Beyin için yararlı besinler sloganıyla piyasaya ürünler sunan firma yaptığı açıklamada, geliştirdikleri ürünün bu etkiyi yaratacağını söyledi.

Nöronlar ya da hücreler arasında bilgi iletimini gerçekleştiren nörotransmitterlere etki eden ilaç, kullanan kişinin çevredeki detayları yakalamasını ve hızlıca tepki vermesini sağlıyor.

Nootrobox firmasının kurucusu Geoffrey Woo, hapla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve gerekli kontrollerinde yapıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fakat elbette hapın kısa ya da uzun süreli yan etkileri konusunda ciddi şüpheler yok değil.

İlaçların kontrolünden sorumlu firmanın yetkilileri ilacın gerekli tüm kontrollerden geçmesi halinde piyasadan toplanabileceğini ve ilacın uzun vadede kötü sonuçlar doğurabileceğini düşünüyor.

Üretilen ilacın genel manada, strese iyi geldiği bilinen ve yeşil çayın içerisinde olan L-theanine adlı aminoasit ve kafein karışımından oluştuğu söyleniyor.

Ayrıca bilgi iletimini sağlayan ve hızlandırabilen kimyasalları da içeren ilaç, mental anlamda odaklanmayı gerektiren anlar için ideal olarak tanımlanıyor.

Tüm bu yaşanan gelişmeler ise elbette akıllara ‘’Limitless filmi gerçek mi oluyor?’’ sorusunu getirdi.

Ürünü kullanan kişilerin yaptıkları yorumlar da şu an için ilacın etkili olduğunu gösteriyor. Geoffrey Woo ise ilaç hakkındaki çalışmaların bilimsel sınırlar içerisine devam ettiğini, yaşanan tüm bilimsel gelişmelerin de takip edildiğini söylüyor.

Siz tüm bu anlatılanlardan sonra hapı almak ve denemek ister misiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
512
281
197
88
32
26
12