Görüş Bildir
Haberler
Akdoğan: 'Seçime Gidilmesinin Tek Sorumlusu Bahçeli'

Akdoğan: 'Seçime Gidilmesinin Tek Sorumlusu Bahçeli'

Onedio Medya
25.08.2015 - 18:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, erken seçime gidilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan Bahçeli'ye 'Türkiye'nin seçime gitmesinin tek sorumlusu vardır o da sayın Bahçeli’dir' şeklinde yanıt verdi.

Katıldığı NTV canlı yayınında seçim süreci başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdoğan, Türkiye'nin seçime gitmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan MHP liderini eleştirdi.

Akdoğan, 'Türkiye'nin seçime gitmesinin tek sorumlusu vardır o da sayın Bahçeli’dir. HDP’liler bugün kabineye giriyorsa bunun siyasi vebali sayın Bahçeli’ye aittir' diye konuştu.

Geçici kabine için milletvekillerine götürülmesi beklenen teklifle ilgili eleştirilere de değinen Akdoğan, 'Bu ahlaksız değil anayasal teklif' ifadesini kullandı. Akdoğan, anayasaya göre, götürülecek teklife milletvekillerinin olumsuz yanıt vermesi durumunda bağımsız isimlerin belirleneceğini kaydetti.

Akdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

'Anayasal zorunluluk nedeniyle bir hükümet kurulacak. Bu duruma uygun hareket etmeleri gerekiyor. Ama maalesef bu anayasal zorunluluğa uygun düşmeyen açıklamaları var. Bu AK Parti hükümeti olmayacak.

Partiler maalesef burada bu tavrı sergilemedi. Biz bu süreçte yasallığa önem gösterdik. Siyasi ahlakı gözetecek şekilde bir uygulamanın peşindeyiz. MHP'nin ortaya koyduğu bir deklerasyon var.

Bu duruma gelinmemesi için Başbakanımız çok çaba gösterdi. Bugün Başbakanımız tekrar çağrıda bulundu. Lideleri aşıp milletvekillerine teklig götürülmesine ahlaksız teklif dendi. Bu ahlaksız değil anayasal teklif.

Biz üye vermeyeceğimizi açıkladık neden bizim vekillerimize teklif ediliyor deniliyor. Bu teklifi götürmeden anayasal olarak bağımsızlara teklif götüremiyorsunuz. Bahçeli bugün Türkiye'nin seçime gitmesinin tek sorumlusu Erdoğan'dır diyor. Seçime gidilmesinin tek sorumlusu aslında Bahçeli'dir.

Bahçeli'ye suçlama

Bahçeli'yi hepimiz tanıyoruz. Kişilik olarak çok beyefendi birisi ama yazılı metin okuduğunda bir canavara dönüşüyor. Tek adamlıktan bahsediyor kendisi tek adam olmuş. Tek adam mantığıyla MHP'yi uçurumun kenarına getirdi.

HDP kabineye giriyorsa, Türkiye erken seçime gidiyorsa bunun vebali Bahçeli'dir. MHP'nin öne sürdüğü 4 şart müzakere edilmiş değil. MHP ile AK Parti'nin hükümet kurmasına Cumhurbaşkanı'nın karşı olduğunu Bahçeli nereden biliyor.

Cumhurbaşkanı sürecin bir parçası değil. AK Parti'ye bir telkini olmamıştır. Neden siyaset yapıyorsunuz, koalisyon ve hükümet kurmuyorsunuz. Başkasına ev ödevi veriyor, AK Parti ile CHP koalisyon kursun diyorsunuz. Ben hep muhalefet kalacağım tarzı bir siyaset de olmaz. Bütün açıklamalar sayın Cumhurbaşkanı üzerinden dönüyor.

Seçim kabinesine kimler girecek?

Başbakanımız açıkladı, Meclis'ten gelen yazıyı aldıktan sonra partili milletvekillerine teklif götürecek. Kabul edilmezse bağımsızlara teklif götürülecek. Milletvekilleri siyasi sorumlulukla hareket edecek belki. Olumsuz karşılık verirlerse bağımsızlardan isimler belirlenecek.

Şehidin Yarbay Ağabeyinden tepki

Şehit cenazelerinde çok büyük bir acı oluyor. Biz de ağlamak istiyoruz ama terör örgütünü sevindirir diye ağlamıyoruz. İnsanlar farklı şekilde bunu dile getirebilirler. Bu cenaze törenlerini provoke edenler var.

Ben Kırıkkale'de şehit cenazesine katıldım. Hiçbir sorun olmadı. Ama daha sonra birkaç kişi milleti galeyana getirdi. Bunları birbirinden ayırt etmek lazım. Biz acıyı anlıyor ve paylaşıyoruz. Ama burada vakarlı davranmak gerekiyor. O sözler PKK'nın yayın organlarında manşet oldu.

O tablo doğrusu bizi üzdü. Sivil bir insan sağduyu gösterirken üniformalı bir kişinin terörle mücadeleyi bilen birisinin böyle davranmaması gerekirdi.'

Kaynak: NTV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0