Görüş Bildir
Haberler
Akdoğan: 'HDP Barajı Geçemezse Süper Olur, Çok Güzel Olur'

Akdoğan: 'HDP Barajı Geçemezse Süper Olur, Çok Güzel Olur'

FreiGeist
05.05.2015 - 15:05 Son Güncelleme: 05.05.2015 - 16:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP'nin barajı geçememe ihtimaliyle ilgili konuştu: 'Birileri diyor ki, 'Barajın altında kalırsak şöyle olur böyle olur.' Hiçbir şey de olmaz. Süper olur, çok güzel olur.'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Malatya Hilton Otel'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Akdoğan, burada yaptığı konuşmada, 'Malatya, hep milletin adamlarına sahip çıktı, Turgut Özal'a da sahip çıktı, Recep Tayyip Erdoğan'a da sahip çıktı' diyerek, Özal'dan sonra Erdoğan dönemine kadar Türkiye'nin bir fetret dönemi yaşadığını vurguladı.

Akdoğan, bu sürede terörün tırmandığını, koalisyon partilerinin ülkeyi krizler ülkesi haline getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Erbakan Hoca çıktı, 'Refah-Yol iktidarıyla ülkeyi acaba ayağa kaldırabilir miyiz?' diye bir çaba ortaya koydu. Ona da tahammül edemediler, kısa sürede hükümet alaşağı edildi. Türkiye, kayıp yıllar yaşadı, 28 Şubat sürecini yaşadı. Herkes, her şeyini kaybetti. O süreçte vakıflar, dernekler kapatıldı. Önce raflardan kitaplar indi, sohbetler sustu, kitapları kapladılar, o gün o kitapları kaplayanlar, raflardan indirenler, sonra kendileri de her kılığa girdi. Ama bir de dik duranlar, mücadele edenler oldu, işte o süreçte mücadeleler verdik'

Akdoğan, bu meselelerin AK Parti sayesinde geride kaldığını dile getirdi.

Kürt meselesinde çok önemli mesafelerin alındığına işaret eden Akdoğan, 'Kafamızı kuma gömemeyiz. Bizim insanlarımız hayatı kaybediyor. Her konuda çözümden yana adım attık' ifadesini kullandı.

Bu toplumun onurlu bir parçası olan insanlara, birlik ve bütünlük sağlanması için çalıştıklarını kaydeden Akdoğan, 'Devlet artık vatandaşını kucaklıyor. Hizmet eden, yatırım yapan devlet ama zulmeden, baskı yapan tehdit eden, şantaj yapan örgüt. Bugün Kürtlere kim zulüm ediyor, Kürt'ün yolunu kim kesiyor? Kürtten kim haraç alıyor, Kürdün çocuğunu kim dağa kaldırıyor, kim oy kullanmaya giderken yolunu kesiyor? Bunların çok iyi görülmesi, anlaşılması gerekiyor' dedi.

'Çözüm Süreci'nde komisyon kurduk, CHP üye bile vermedi'

'Üç fazlasını veririm beş fazlasını veririm' denilerek siyaset yapılamayacağını belirten Akdoğan, şöyle devam etti:

'Bunlar aslında ruh ikizi, yani aynı zihniyet. CHP zihniyetini Güneydoğu'da HDP ambalajıyla Kürtlere satmaya çalışıyorlar. Bu anlayış ne kadar Türkiye toplumunun gerçekleriyle bağdaşıyor? Birileri diyor ki, 'Şöyle olur böyle olur'. Hiçbir şey olmaz, süper olur, çok güzel olur. Niye biliyor musunuz? Çünkü AK Parti, bu süreci başlattı. Bunların Meclis'te bir tane vekilleri mi vardı? Bu süreci Tayyip Erdoğan, AK Parti başlattı. Ana sütun AK Parti'dir.

Çözüm sürecinde komisyon kurduk, CHP üye bile vermedi. Şimdi diyorlar ya, sorunun çözüm yeri Meclis olsun. Kardeşim Mecliste komisyon kurduk, sen üye vermedin ya, söyleyecek sözün yok. Hasbelkader birisi yarım cümle kursa diğerleri ayaklanıyor, itiraz ediyor. Şimdi bu anlayış herhangi bir şey çözebilir mi? Bu yüzden bu sürecin sahibi AK Parti'dir, inşallah sonuca da ulaştıracağız.'

'Zalimlerin zulmü altında mazlumları bırakamayız'

Hükümetin, Malatya'ya 11 milyar lira tutarında hizmet yaptığını belirten Akdoğan, devletin sosyal yüzünün ortaya çıktığını ve bunun da çok önemli olduğunu belirtti.

Akdoğan, '2 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. CHP ise geri göndermeyi proje olarak vaat ediyor. Ne olacak peki? Sizin zihniyetiniz geçmişte işte o Türkmenleri de gönderdi. Bir sürü insan geri gönderildiği için katledildi. Biz, zalimlerin zulmü altında mazlumları bırakamayız. Bırakırsak o utançla yaşayamayız' dedi.

'Türkiye Avrupa'nın taşrası değil, merkezidir'

Öte yandan Malatya 4. Anadolu Kitap Fuarı'nın açılışında konuşan Başbakan Yarımcısı Akdoğan, son yıllarda Türkiye'nin her açıdan Avrupa'nın taşrası değil, merkezi olduğunu belirterek, 'Ama maalesef onlar son dönemde taşra durumuna düşüyorlar. Özellikle siyasi açıdan. Ortadoğu'da hadise olur, Suriye'de yüz binlerce insan katledilir, onlar sesini çıkaramaz. Mısır'da darbe olur, darbeye darbe diyemezler. Gözlerinin önünde 700 insan denizde boğulur, yardım elini uzatamazlar. Yani siyaseten taşra durumuna düşmüş bir Avrupa Birliği'nden bugün söz edebiliriz' dedi.

Türkiye'de bazı konularda öne çıkan şehirler bulunduğunu ifade eden Akdoğan, siyasi merkez denince Ankara'nın, ekonomik merkez denince, İstanbul'un anıldığını, düşünce merkezi denince de anılan birkaç şehirden birini Malatya'nın oluşturduğunu kaydetti.

Yalçın Akdoğan, Malatya'da kitabevlerinin hep bir ekol, okul olarak değerlendirildiğini, her alanda faaliyet gösteren çok değerli düşünce adamları yetiştirildiğini vurgulayarak, 'Yani 'cins kafalar' denir ya. Bunu tabi olumlu anlamda söylüyorum. Gerçekten çok orijinal fikirlere sahip, toplumu etkileyebilen, insanları peşinden sürükleyebilen, insanları duygusal olarak yakalayabilen, çok değerli insanlar olmuştur' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0