Görüş Bildir
Haberler
AK Partili Öztürk: 'Biz İnadına Ensar Vakfı'na Destek Olacağız'

etiket AK Partili Öztürk: 'Biz İnadına Ensar Vakfı'na Destek Olacağız'

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'nın, okullarda çalışmalarını engellemek için yapılan eylemleri anlamsız bulduğunu belirterek, 'Bir hazımsızlık var, bunun farkındayım. Biz inadına Ensar Vakfı'na destek olmaya devam edeceğiz' dedi. Öte yandan Twitter'da binlerce kullanıcı istismar iddialarıyla ilgili TT listesine giren #StopChildRapeInTurkey hashtagi ile paylaşımlarda bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ensar Vakfı Marmaris Şube binası önünde açıklama yapan Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, bugün buraya Ensar Vakfı'na destek için geldiğini söyledi.

Ensar Vakfı'nın da bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Öztürk, 'Bu vakıf başarılı işler yapmaktadır. Bir hazımsızlık var, bunun da farkındayım. Biz inadına Ensar Vakfı'na destek olmaya devam edeceğiz. Benim de 13 yaşında bir kızım var ve gönderiyorum. Çocuklarımızın buralarda dini eğitim almalarına biz destek vereceğiz' diye konuştu.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Karaman'da kent merkezindeki bir ilkokulda görevli sınıf öğretmeni Muammer B., gönüllü olarak kurs verdiği, Ensar Vakfı ve başka derneklere ait evlerde barınan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 4 Mart'ta tutuklanmıştı. 

600 yıla kadar hapis istemi

Savcılığın hazırladığı 14 sayfalık iddianamede Muammer B.'nin  'çocuğun cinsel istismarı', 'hürriyetten yoksun bırakma' ve 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' suçlarından 350 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep edilmişti.

Bugün bir açıklama yapan Karaman Barosu Başkanı Oktay Yılmaz da Muammer B.'nin 600 yıla yakın bir süre ile cezalandırılması için Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açıldığını söyledi.

Yayın yasağı ve örtbas iddiaları

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Mart'ta tecavüz iddialarıyla ilgili haberlere masumiyet ilkesi ve mağdurların yaşlarını gerekçe göstererek yayın yasağı getirmişti.

Bazı gazeteci ve sosyal medya kullanıcıları da Ensar Vakfı'ndaki istismar olayının bazı yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını dile getirmişlerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#StopChildRapeInTurkey TT oldu

#StopChildRapeInTurkey TT oldu

Saat 21:00 civarında #StopChildRapeInTurkey hashtag'i TT listesine girerken Twitter kullanıcıları bu hashtag ile 300 binden fazla tweet atarak yaşanan istismar olaylarına ve bahsi geçen vakfa tepki gösterdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
400
146
97
9
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melih Işık

Anlamayanlar icin başlık şu olmaliydi "Biz inadına orospu cocugu olacagız."

hipotalamus

Bu olayı münferid görelim, vakfa mal etmeyelim diyenler.Tamam hadi münferid görelim, her zaman örnek verdiğim 2 davaya bakalım.2007 yılında 13 yaşındaki kız ... Devamını Gör

hipotalamus

Varsa küçük çocuğun,kardeşin,yeğenin şimdi o kendi evladının gözünün içine bak ve onun bir sapık tarafından ağlatıla ağlatıla tecavüze uğradığını düşün bakal... Devamını Gör

görüncek adam

Ensar Vakfı'nda 5 ay boyunca 45 çocuğa taciz/tecavüz ediliyor kimsenin sesi çıkmıyor ama "tüm vakıf suçlu değil" ciyaklaması aldı başını gidiyor.Bre amk çocu... Devamını Gör