Görüş Bildir
Haberler
Ak Parti'de Toplu İstifa!

Ak Parti'de Toplu İstifa!

Onedio Medya
04.06.2014 - 16:08 Son Güncelleme: 04.06.2014 - 16:23

AK Parti'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, geçen hafta cuma günü İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin istifasını istedi. Akay, salı günü toplanan yönetim kurulunda 50 asil ve 9 yedek üyenin 55'inden dilekçelerini aldı. 4 üyeye ulaşılamadı. Bugün saat 10.50 uçağı ile gittiği Ankara'da istifa dilekçelerini Soylu'ya teslim eden Akay, görüşmenin içeriğini şöyle anlattı:

'Süleyman Soylu'ya dilekçeleri takdim ettim. Bana 'Partiye katkılarınız için çok teşekkür ederim' dedi. Herhangi bir görevlendirme olmadı. Yeni il başkanının nasıl belirleneceği konusunu da görüşmedim. 41 aydır yaptığım görevden onur ve şerefimle ayrıldım. Yeni gelecek yönetime başarılar dilerim.'

Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre, hafta sonu İzmir koordinatörü olan Mehmet Yüksel ile Salih Koca İzmir'e gelecek, belediye başkanları, ilçe başkanları ve meclis üyeleri ile görüşmeler yaptıktan sonra çıkan isimleri Soylu'ya teslim edecek. Soylu'nun yapacağı görüşmelerin ardından son karar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek.

AK Parti İzmir il başkanlığı için Atilla Kaya, Yıldırım Ulupınar, Bülent Delican, Kerem Ali Sürekli, Uğur Türkan, Cemal Öztürk, Cemal İpekoğlu, Bekir Pakdemirli, Tansu Kaya ve Ethem Yorulmaz'ın adları geçiyor. Sürecin 10 günde tamamlanacağı öğrenildi.

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/ak-parti-izmir-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0