Görüş Bildir
Haberler
AK Parti 400 Belediye Adayını Değiştirdi

AK Parti 400 Belediye Adayını Değiştirdi

adem kara
01.02.2014 - 17:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ak Parti'de 'Üst Kurul' Bazı Başkan Adaylarını Değiştirdi

AK Parti'de üst kurul, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını yeniden inceledi. Partiye uygun olmadığı saptanan isimlerin yerine yenileri getirildi.

Ak Parti, 30 Mart yerel seçimlerde aday olacak bazı belediye başkan adaylarını değiştirdiği öğrenildi. 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'nun ardından daha önce belirlenen ilçe ve belde belediye başkan adayları, partide oluşturulan, 'üst kurul' tarafından yeniden incelendi. Bazı adayların cemaate yakın olduğu, bazı adayların ise partiye uygun olmadığı saptandı. Bu isimlerin yerine başka isimler getirildi.

ADAY SIKINTISI

Parti, belediye başkanı adaylarını belirleme çalışmalarını tamamladı. Çok sayıda ilçe belediye başkan adaylarını 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'nun ardından yeniden değiştiren Ak Parti, kadın aday konusunda da sıkıntı çektiği kaydedildi.

İSİMLER TEK TEK SAPTANDI, 400'E YAKIN İSİM DEĞİŞTİ

Kulislere yansıyan bilgilere göre; Ak Parti'de belediye başkan adaylarını belirlemek için oluşturulan, 'üst kurul' bazı adayların partiye uygun olmadığı tespitlerini yaptı. İkinci olarak da kadın adayların beklenilenden az olduğu saptandı. Bazı ilçe ve belde belediye başkan adaylarının yeniden değiştirildiği öğrenildi. Geçen hafta çalışmalarını tamamlayan, 'üst kurul'da çeşitli nedenlerle 400'e yakın ilçe belediye başkanı adayının değiştirildiği öğrenildi. Teşkilatların ve anket çalışmaları sonucu hazırlanan bu adaylardan bazılarının cemaate yakın olduğu bazılarının ise çeşitli nedenlerden dolayı partiye uygun olmadığı tespiti yapıldı. Ak Parti bu isimleri tek tek listeden ayıkladı. O isimlerin yerine yeni adaylar bulundu. Bu nedenle Başbakan Erdoğan da sık sık üst kurul toplantılarına katıldı.

Ak Parti'nin, 30 Mart yerel seçimlerde aday gösterecek kadın aday konusunda da sıkıntı yaşadığı belirtildi.

SEÇİM TOPLANTISI

Bu arada, seçim çalışmalarına hız veren Ak Parti, milletvekillerine 'tan sonra seçim bölgelerine gitme talimatı vermeye hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan'ın ise, 30 Mart yerel seçimlerinden önce bir kapalı bir de açık grup toplantısı yapması bekleniyor. Şubat Ayı'nda yurtdışı gezileri nedeniyle Meclis'te sadece bir kez grubunu toplayacak olan Erdoğan, ikinci grup toplantısını ise parti genel merkezinde kapalı yapacak.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/ak-parti-de-u...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0