Görüş Bildir
Haberler
Aile Bakanı Yanık'ın Eski Paylaşımları: 'Atatürk Cumhuriyeti Dine Mesafeli Olarak Kurdu'

Aile Bakanı Yanık'ın Eski Paylaşımları: 'Atatürk Cumhuriyeti Dine Mesafeli Olarak Kurdu'

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın 'Atatürk, Cumhuriyet ideolojisini dine mesafe üzerine kurmuştur. Keşke mümkün olsaydı dini tümüyle tasfiye' ifadelerini kullandığı ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan kararla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine atanan Derya Yanık'ın arşivinden tartışma yaratan paylaşımlar yaptığı ortaya çıkmıştı. 

Bakan Yanık'ın geçmiş yıllarda sosyal medya hesabından FETÖ lideri Fethullah Gülen'i övdüğü ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için 'çapsız' dediği görülmüştü.

"Mümkün olsa dini tümüyle tasfiye"

"Mümkün olsa dini tümüyle tasfiye"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın paylaşımları gündeme gelmeye devam ediyor. Bakan Yanık'ın 2014 yılında Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Atatürk ve din ilişkisi üzerine tartışmalı ifadeler kullandığı ortaya çıktı. 

Yanık 17 Kasım 2014’te paylaştığı tweet dizisinde, “Atatürk dine karşı hatta ateistti’ Tarihçi Murat Bardakçı, ‘Atatürk İslam’a ve İslam ülkelerine yaşamı boyunca hiç sıcak bakmadı’ Tarihçi Cemil Kocak, ‘Atatürk hafızdı’ Haydar Baş. ‘Atatürk manevi değerleri yüksek ve devamlı Kur’an dinleyen bir devlet adamıydı’ Fethullah Gülen. Bir tarihçilerin Atatürk’ü tarif edişlerine bakın, bir de muhafazakâr kesimin sahteciliğine ve ezikliğine bakın” ifadelerinin yer aldığı ekran görüntüsünü alıntılayarak, 'Atatürk'ün dinle ilişkisi daha epey süre konuşulacaktır. Etraflı ve samimi bir değerlendirmeyi gerektiriyor. Buradaki asıl problem, Atatürk'ün dine ilişkin tutumunu saklaması değil bilakis kendi dindarlığını Atatürk'e yaslayanların ikiyüzlülüğüdür' dedi. Yanık paylaşımlarını şöyle sürdürdü: 

'Cumhuriyet dönemi yazılı kaynakları apaçık ortada iken Atatürk'ün dine ilişkin tutumunu keşif yeni bir şey değildir. Şunu tesbit olarak ortaya koyalım; Atatürk, Cumhuriyet ideolojisini dine mesafe üzerine kurmuştur.Keşke mümkün olsaydı dini tümüyle tasfiye. Bunu söylemek ne Atatürk'e hakaret ne de tarihi çarpıtmaktır. Bilakis onun ne yapmaya çalıştığını anlamaktır.

'Çapsız sağ siyasetin eseri'

Peki ne oldu da, Atatürk ömrü boyu dinle mesafesini korumaya çalışırken birden ortaya bir dindar Atatürk çıkarmak gerekti? 'Dindar Atatürk' portresi kimse kusura bakmasın ama çapsız sağ siyasetin eseridir. Sağ,yaslanacağı alanlardan biri de din olduğu için bunu yaptı. Tek parti dönemi Atatürk'ün 'dinsizliğini' ispata uğraşırken; Demokrat Parti ve sonrası 'dindarlığını' ispata uğraşmakla geçti. Şu da var; halkın dini değerlerine saygı gösterirken bir taraftan da Cumhuriyetle kavganın olmamasının garantisiydi Atatürk'ün dindarlığı... Sağ siyaset, dini özgürlükler adına yapıp ettiklerinin tasdik garantisi olarak gördü Atatürk'ün dindar olması gereğini. Zorlamaydı bu tutum'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adnan Oktar'ın iftarına katılmış

Adnan Oktar'ın iftarına katılmış

Öte yandan Bakan Derya Yanık'ın suç örgütü elebaşı olması nedeniyle tutuklu bulunan Adnan Oktar'ın iftarına da katıldığı ortaya çıktı.

2015 yılında Adnan Oktar'ın düzenlediği Çırağan Sarayı'ndaki iftarda objektiflere yansıyan Yanık'a ait fotoğraf sitelerinde hâlâ mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
84
16
7
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Atatürk Panteistti. Öyle olmasaydı annesinin, bacısının örtülerini de zorla çıkarırdı. Liberalizmi de savunmazdı. Bir tane yaprağa bile aşırı bir saygısı var... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

İnsanlar da bunu istiyorlar be Zaferim. Bu gerçeği göz ardı edemeyiz. En az 700 yıllık bir birikim bu. Ancak kadınlar özgürleştiğinde ve birey sayıldığında d... Devamını Gör

Dr.Rock

Atam ne büyükmüşsün, sana sallayan bile milletvekili oluyor

Merve Tepecik

Atam öngörülü bir insanmış, insanların dini kullanacağını biliyordu, laiklik boşuna yok, anlayana.