Görüş Bildir
Haberler
Ağrı Valiliği'nden Nöbette Cinnet Açıklaması: 3 Asker Şehit!

Ağrı Valiliği'nden Nöbette Cinnet Açıklaması: 3 Asker Şehit!

FreiGeist
27.02.2015 - 09:03 Son Güncelleme: 27.02.2015 - 10:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, nöbet tutarken cinnet geçiren bir askerin aynı mevzideki 3 askeri vurarak öldürdüğü açıklandı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuyla ilgili olayın tartışma sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 23.00 sıralarında Gökay Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'ndaki askerlerden birinin cinnet geçirdiği ve kendisine zimmetli piyade tüfeğiyle ateş açması sonucu aynı nöbet mevzisindeki piyade uzman çavuş, piyade çavuş ve bir eri şehit ettiği kaydedildi.

Olayla ilgili Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı da açıklandı.

'Olay bir tartışma sonucu gerçekleşti'

'Olay bir tartışma sonucu gerçekleşti'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, programları çerçevesinde geldiği Sivas’ta, Doğubayazıt ilçesi Gökay Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'nda, bir piyade çavuşun cinnet geçirmesi sonucu 3 askerin şehit olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Yılmaz, meydana gelen olayla ilgili alınan bilgilere göre, olayda görevli 4 personelin de hudutta gözetleme için kullanılan üç katlı beton gözetleme kulesinde görevli personel olduğunu ifade etti. Konuşmasına saldırıyı yapan ve olayda şehit olanların isimlerini açıklayarak başlayan Bakan İsmet Yılmaz, şunları söyledi: 

“Bunlardan saldırıyı yapan Antalyalı Piyade Çavuş Ahmet Bar Girgin, vefat edenler ise Erzurumlu Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez, Kırşehirli Piyade Onbaşı Muhammet Can, Edirneli Piyade Er Akın Buluş.

Söz konusu kulenin en üst katı gözetleme, ikinci katı dinlenme için kullanılıyor. Olay esnasında anılan personeller dinlenme bölümünde bulunmaktaydı. İlk ifadelere ve bilgilere göre, Uzman Çavuş Uğur Gülmez ile Çavuş Ahmet Bar Girgin arasında kesinlikle ideolojik olmayan bir tartışma yaşanmış. Bunun üzerine uzman çavuş tarafından Çavuş Girgin’e ikazda bulunulmuş. Bu ikaz üzerine müdahaleye içerleyen Çavuş Ahmet Bar Girgin’in, Uğur Gülmez’i hedef alarak kendisine ait silahı seri konumda ateş açtı, ancak dar alanda diğer iki personelin de isabet alarak vefat ettikleri öğrenilmiştir. Saldırıyı yapan Çavuş Ahmet Bar Girgin, bölgede diğer personel tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, olay hakkında 9. Kolordu savcısı görevlendirilmiş, jandarma olay yeri timiyle birlikte adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.”

DHA - CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0