Görüş Bildir
Haberler
'Tek Derdim Çocuk Kalmaktı, Şimdi Peter Pan Gibi Neverland'e Gidiyorum'

'Tek Derdim Çocuk Kalmaktı, Şimdi Peter Pan Gibi Neverland'e Gidiyorum'

FreiGeist
17.10.2014 - 16:19

Ağırnaslı'nın Son Mektubu

IŞİD’e karşı savaşırken Kobane'de yaşamını yitiren Suphi Nejat Ağırnaslı, bölgeye gitmeden önce yazdığı son mektupta 'Şimdi tıpkı Peter Pan gibi Neverland'e gidiyorum, asla büyümemek üzere. Bundan daha çok beni mutlu eden bir şey olamazdı' diyor.

Kobane’de radikal İslamcı IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Boğaziçili sosyolog ve çevirmen Suphi Nejat Ağırnaslı’nın bölgeye gitmeden önce yazdığı son mektup yayımlandı.

Ağırnaslı mektubunda, “Ulvi bir inanç için yola çıkmadım, ulvi olmayan insanlarla hayatı, büyüsüz bir dünyayı, şeyleşmiş bir dünyayı büyülemek istedim o kadar” diyor.

Tek derdinin büyümemek olduğunu ve sıradan bir insan olarak vedalaştığını belirten Ağırnaslı, “Şimdi tıpkı Peter Pan gibi Neverland'e gidiyorum, asla büyümemek üzere. Bundan daha çok beni mutlu eden bir şey olamazdı” ifadelerini kullanıyor.

'ÇELİŞKİLERDEN DOLAYI BİR TERCİHTE BULUNDUM'

Ağırnaslı'nın ETHA'da yayımlanan mektubunun tam metni şöyle:

'Ben bir hayat yaşadım ve hayatıma giren herkesten çok şey öğrendim; öğrendiklerimle bir tercih yaptım, hakikate veya hakikatlere şahit oldum ve hayatın diyalektiğinde öbür kutba geçtim, hayırlara vesile olmasını dilerim. Sıradan bir insan olarak doğdum, sıradan bir insan olaraktan da sizinle vedalaşıyorum. Sizi sıkça yarı yolda bırakmış olduğumu, bazen hoyratça davranmış olduğumu ve üzdüğümü, üzmüş olduğumu biliyorum. Beni son kez affedin.

Sıradan bir genç olarak sıradan çelişkilerden dolayı, sadece bir tercihte bulundum; her şeyden önce bu tercihi kendim için yaptım. Ulvi bir inanç için yola çıkmadım, ulvi olmayan insanlarla hayatı, büyüsüz bir dünyayı, şeyleşmiş bir dünyayı büyülemek istedim o kadar. Çelişkilerimin aşılamayacağını, zira bunlar toplumsal oldukları için ancak insanın çelişkilerini örgütlemeyi, daha üst bir mertebede toplumsallaştırmaya çalışabileceğini öğrendim. Hayatımda hakikate vardığım en yakın nokta budur.

Söke'de kaçak doğmuş, Türkiyeli bir Duisburglu, Claubergli; Türkiye'deyse her neysem işte o olaraktan hiçbir şeyden pişman değilim. Hayatta her musibet kazanımcı olduğunda insana katkılar sunan bir fırsatmış aslında. Tek derdim asla büyümemek, büyüklerin dünyasının bir parçası olmamaktı, hep çocuk kalmak yani... Şimdi tıpkı Peter Pan gibi Neverland'e gidiyorum, asla büyümemek üzere. Bundan daha çok beni mutlu eden bir şey olamazdı.

...

Türkiye'nin batısında sıradan emekçi insanların hayatını büyüleyecek, sıradan kahramanlar çıkaracak büyük bir çıkışın tohumlarını, hakikat arayışçılığının öncü ve artçı örgütünü yaratmanız dileğiyle.

Her yürek devrimci bir hücredir!!!

Hayalgücü iktidara!!!'

Kaynak: BirGün

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/agirn...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0