Görüş Bildir
Haberler
AGİ Kalktı mı? 2022'de AGİ Ödenmeyecek mi? İşte AGİ ile İlgili Son Gelişmeler!

AGİ Kalktı mı? 2022'de AGİ Ödenmeyecek mi? İşte AGİ ile İlgili Son Gelişmeler!

Gelir kaybını telafi etmek için yürürlükte olan AGİ'ni 2022 yılında ne olacağını vatandaşlar merak ediyor. Vatandaşlar AGİ kalktı mı? sorusuna cevap arıyor. AGİ geçtiğimiz ay belirlenen asgari ücret zammı sonrası yapılan düzenleme ile kalktı. AGİ'nin asgari ücretin üzerinde ücret geliri elde edenler için devam edeceği açıklanmıştı ancak TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, çalışanların maaşlarının asgari ücret kadar Gelir ve Damga Vergisi'nden muaf olmasını içeren teklifin kanunlaşmasıyla artık AGİ verilmeyecek. Ocak ayından itibaren yatıran asgari ücret ve üzeri maaşlarda AGİ dahil olmayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AGİ kalktı mı? 2022'de AGİ kaldırıldı mı? Asgari Geçim İndirimi Şubat maaşlarında hesaplara yansıyacak mı? gibi sorularının cevaplarını vatandaşlar merak ediyor. AGİ'yle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika açıklamasında bulundu. İşte Bakan Bilgin'in AGİ'ye yönelik açıklaması...

Bakan Bilgin Açıklamada Bulundu!

Bakan Bilgin Açıklamada Bulundu!

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Kanun ‘Bu kesintiyi yapamaz’ diyor. Siz brüt değil net maaş üzerinden alıyorsunuz. İşvereniniz yanlış yapıyor, ‘ücretler geriye gidemez’ diyor. Brüt maaş alsaydınız size o parayı vereceklerdi, şu anda yapılan işlem yanlış. Hukuka aykırı. İşverenleriniz o uygulamayı yapamaz. Sizin maaşlarınız geriye gitmez. Yanlış hesaplama yapıyorlar, kanun çok açık' dedi.

AGİ Kalktı mı?

AGİ Kalktı mı?

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, çalışanların maaşlarının asgari ücret kadar Gelir ve Damga Vergisi'nden muaf olmasını içeren teklif, kanunlaştı. Uygulama alanı kalmayan Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulaması da kaldırıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın