Görüş Bildir
Haberler
Afganistan Devlet Başkanı: 'El Kaide Windows 1 İse IŞİD Windows 6'

Afganistan Devlet Başkanı: 'El Kaide Windows 1 İse IŞİD Windows 6'

Onedio Medya
07.12.2015 - 21:04

İsveç televizyonuna konuşan Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, bir soru üzerine El Kaide ile IŞİD'i kıyaslayarak, 'El-Kaide Windows 1 versiyonu ise IŞİD Windows 6 versiyonudur' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, resmi bir ziyaret için bulunduğu İsveç’te pazar akşamı İsveç televizyonunun Agenda programına katıldı. 

Eşref Gani, El Kaide ile IŞİD arasında benzerlik olup olmadığıyla ilgili soruya 'Aralarında farklılıklar var. Uyguladıkları şiddet tamamen yeni bir fenomen. Bu noktada El Kaide’den ayrılıyorlar. Microsoft’tan özür dilerim ama eğer El Kaide Windows 1 versiyonu ise IŞİD Windows 6 versiyonudur' yanıtını verdi.

İki terör örgütü arasındaki benzerliklere de dikkat çeken Eşref Gani, iki terör örgütünün de uyuşturucu bağlantılı kriminal ekonomik faaliyetlerinin teröre kaynak olduğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Afganistan’ın 10 yıldır aldığı ekonomik ve askeri desteğe karşın neden binlerce Afganistanlının İsveç’e sığınmak için akın ettiği yönündeki bir soruya verdiği yanıtta da “Afganistan’da, Avrupa’nın özellikle de İsveç’in sokaklarının altından olduğu yönünde bir algı var. Başarıya ulaşmış Afganlıların hikayeleri de buna katkı yapıyor. Bir diğer neden de üzerimize misiller düşerken, intihar bombacıları insanları havaya uçururken insanların geleceklerini kendi ellerine almak istiyor olmalarıdır’’ dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
12
8
3
1
1
0