Görüş Bildir
Haberler
AFAD'dan Ermenek'teki Kurtarma Çalışmaları Hakkında Açıklama

AFAD'dan Ermenek'teki Kurtarma Çalışmaları Hakkında Açıklama

Batuhan
03.11.2014 - 12:52

Başbakanlık Afet Koordinasyon Merkezi (AFAD), Ermenek’te 18 kişinin mahsur kaldığı maden ocağındaki 12 bin tonluk suyun 4' te 3 ünün çıkarıldığını, nefeslik girişi üst maden bölgesiyle ikinci girişte çamur çekmek için gelen pompanın yerleştirilmesi için hazırlık yapıldığını bildirdi.

AFAD' tan yapılan yazılı açıklamada, 618 kişilik ekibin mahsur kalan madencilere ulaşmaya çalıştığı, herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden çalışma alanının güvenli bir hale dönüştürülmesi için içerideki çamur ve molozun tahliye edildiğini bildirildi. Nefeslik bölgesi üst maden girişte çamur çekmek için gelen pompanın yerleştirilmesi için hazırlık yapıldığı

Desandre bölgesi alt maden girişinden, birinci girişten, 8 saatlik sürede 10,5 vagon hafriyat çıkarıldığı ve 5 vagon tahkimat malzemesi indirildiği gerekli tahkimat çalışmasının yapıldığı alan temizlendikçe pompaların aşamalı bir şekilde daha aşağıya indirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Faruk ÇELİK Karaman Valisi Murat KOCA ile AFAD Başkanı Dr. Fuat OKTAY' ın çalışmaları ilk günden beri yerinde koordine ettikleri çalışmalara 2 uçak, 3 helikopter ve 128 araçla destek verildiği de bildirildi..

Mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barınması için tesisler ile medya çalışanları ve güvenlik güçleri için de özel alanlar kurulduğu belirtilen açıklamada 6 gündür aralıksız görev yapan ekipler için, alana çok sayıda çadır, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane, kumanya sevk edildiği de vurgulandı..

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/afaddan-ermenek...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0