Görüş Bildir
Haberler
Af Örgütü: 'Türkiye Sığınmacılar İçin Güvenli Değil'

Af Örgütü: 'Türkiye Sığınmacılar İçin Güvenli Değil'

Ulaş
16.02.2016 - 23:58 Son Güncelleme: 17.02.2016 - 08:42

Uluslararası Af Örgütü, perşembe günü başlayacak AB zirvesi öncesinde, AB üyesi ülkeleri sığınmacıları Türkiye'ye geri gönderme planlarına karşı uyardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası Af Örgütü, perşembe günü başlayacak ve cuma akşamına kadar devam edecek AB zirvesi öncesinde, AB üyesi ülkeleri uyardı. Almanya Af Örgütü Başkanı Selmin Çalışkan, sığınmacıların Türkiye'ye gönderilmesi planlarına ilişkin olarak, Türkiye'nin 'kendi çok sayıda vatandaşı için dahi güvenli bir ülke olmadığı, dolayısıyla sığınmacılar için de genel anlamda güvenli bir ülke olarak kabul edilemeyeceği' değerlendirmesinde bulundu. Çalışkan Almanya'da yayımlanan 'Neue Osnabrücker Zeitung' gazetesine açıklamasında, Türkiye'yi güvenli bir menşe ülke ilan etmek yönündeki planların yanlış olduğunu belirtti.

'Türkiye sığınmacıların hayatını tehlikeye atıyor'

'Türkiye sığınmacıların hayatını tehlikeye atıyor'

Af Örgütü'nün, Türk resmi makamlarının Suriye ve Iraklıları kendi topraklarına geri gönderdiği vakaları kayıt altına aldığını belirten Çalışkan, 'Türkiye böylelikle geri gönderilen insanların hayatını tehlikeye atıyor ve uluslararası hukuku ihlal ediyor' dedi. Çalışkan ayrıca Türkiye'nin 'sivil toplum içerisinde hükümete muhalif seslere karşı baskıcı bir politika uygulanması' nedeniyle yıllardır bir düşüş eğilimi içinde olduğunu savundu.

Avrupa'ya giden sığınmacı sayısının azaltılması için önlem

Avrupa'ya giden sığınmacı sayısının azaltılması için önlem
İçeriğin Devamı Aşağıda

AB içinde, Türkiye'ye 'güvenli üçüncü ülke' statüsü verilerek, Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde Türkiye üzerinden AB'ye girdiği tespit edilen kişilerin geri gönderilmesi planı üzerinde duruluyor.

18-19 Şubat tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek AB zirvesinde İngiltere'nin talep ettiği yapısal reformların yanı sıra, sığınmacı krizi ve Avrupa'ya gelen sığınmacı sayısının azaltılmasına ilişkin önlemlerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
29
22
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Donnie Darko

Evet burası güvenli değil ve sığınacak başka ülkelere siktirip giderseniz memnun olurum -.-

Abigail Dersion

Tamam o zaman lütfen alın mültecileri Avrupa çok güvenilir bura değil gitsinler buradan yeter ki burası güvenli değil

infoguner

ulan bizim için bile güvenli değil, bırak sığınmacıyı..resmen tımarhaneyi korku tüneline çevirmiş, üzerine orman kanunlarını koymuşlar gibi..tam bir hayvanat... Devamını Gör

Bold Wolves

valla senin gibiler için hayvanat bahçesi çok uygun, biz cennet ülkemizde misler gibi yaşıyoruz.. ha beğenmiyorsan da zorla tutan yok sktir gt derler adama n... Devamını Gör