Görüş Bildir
Haberler
Af Örgütü Af Diliyor...

Af Örgütü Af Diliyor...

adem kara
26.06.2014 - 13:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası Af Örgütü, “İşkenceyi Durdurun” kampanyası kapsamında “izinsiz” görselini kullandığı Iggy Pop’tan özür diledi. Rock’ın efsane ismi, kampanya için hazırlanan posterlerde “Rock’ın geleceği Justin Bieber’dır” derken görünüyordu.

KAMPANYA İRONİKTİ

Uluslararası Af Örgütü’nün Fransa Şubesi, işkence karşıtı farkındalık yaratmak amacıyla “ironik” bir kampanyaya imza attı. Brükselli reklam ajansı Air’in hazırladığı kampanya posterlerinde Iggy Pop, Dalai Lama ve moda devi Karl Lagerfeld’in görselleri kullanıldı. Photoshop’la oynanan imajlarda Dalai Lama, Iggy Pop ve Lagerfeld kaşları gözleri morarmış, kan içinde görünüyor. Iggy Pop’un posterinde “Rock’ın geleceği Justin Bieber’dır” yazıyor. Posterin altında ise “Bir adama işkence yaparsanız, istediğinizi söyletebilirsiniz” ifadesi yer alıyor. Uluslararası Af Örgütü, poster nedeniyle Iggy Pop’tan özür diledi.

Örgüt, yaptığı açıklamada “iyiniyetli olduğunu ve kampanyanın ironik olmasının amaçlandığını” belirtti. Araştırmalara göre, insanların yüzde 36’sının “işkencenin gerekli olduğuna inandığını” hatırlatan Örgüt, Bu kampanyanın amacı, insanların işkenceye dair görüşlerini değiştire bilmekti” dedi.

Hem 50 yaşında hem de Rolex’i yok

Uluslararası Af Örgütü, Dalai Lama’nın posterini de “kimi çevreleri rahatsız ettiği için” geri çektiğini açıklamıştı. Posterde Dalai Lama kaşı gözü morarmış bir hâlde görünürken, “50 yaşında Rolex’i olmayan bir adam, hayatını boşa harcamıştır” dediği vurgulanıyordu. Karl Lagerfeld’in posteri hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

INDEPENDENT

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-af-orgu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0