Görüş Bildir
Haberler
Adana'da Şehit Polislerin Töreninde Vali'ye Tepki: 'Buzdolabındakilere Ne Oldu?'

Adana'da Şehit Polislerin Töreninde Vali'ye Tepki: 'Buzdolabındakilere Ne Oldu?'

Onedio Medya
29.09.2015 - 14:24

Adana'da şehit polis memurları Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı için düzenlenen törende, şehitlerin yakınları Adana Valisi'ne konuşmasının ardından tepki gösterdi. Şehit yakınları 'Vali buzdolabındakilere ne oldu? Ne zaman buzdolabından çıkacak' dedi. Şehit Süleyman Çakır'ın teyzesi ise 'Doğruyu konuştuğumuz için yarın beni de yargılarsınız' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana'da hastane çıkışında motosikletli iki terörist tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen polis memurları 39 yaşındaki Süleyman Çakır ile 48 yaşındaki Bircan İlhanlı’nın cenazeleri düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

'Vali buzdolabındakiler ne oldu? Ne zaman buzdolabından çıkacak?'

Cenaze töreninde bir kişi Vali Mustafa Büyük’ün konuşması ardından, 'Vali buzdolabındakiler ne oldu? ne zaman buzdolabından çıkacak? Haberimiz olsun' diye bağırdı. Süleyman Çakır’ın teyzesi Özgül Ateş de, 'Doğruyu konuştuğumuz için yarın beni de yargılarsınız' diye feryat etti.

Şehit olan polis memuru Süleyman Çakır (39) ile Bircan İlhanlı'nın (48) cenazeleri sabah saatlerinde Asri Mezarlık morgundan alındı. Şehitler için Adana Valiliği bahçesinde tören düzenlendi. Tören öncesinde Şehit Çakır'ın eşi Nazlı Sultan Çakır (31) tören alanına gelerek 'Eşim ağlama derdi. Ben ağlamayacağım onları sevindirmeyeceğim' dedi.  Daha sonra şehit İlhanlı'nın eşi Türkan İlhanlı da (42) ağlamayacağını söyledi.

İki şehit babası yan yana

Bir süre şehitler Çakır ve İlhanlı'nın Türk bayrağına sarılı naaşları silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi. Cenazelerin ardından şehit İlhanlı'nın 19 yaşındaki kızı Arzu İlhanlı alana getirildi. Şehit kızı, kadın polisin yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Şehit babaları İzzet İlhanlı ve Ali Çakır da tören boyunca yan yana durdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek törende yaptığı konuşmada şehit polislere haince saldırı yapıldığını ancak şehitlerin kanının yerde kalmayacağını, bölgede operasyonların devam ettiğini söyledi. 

Adana Valisi Mustafa Büyük ise birlik beraberlik mesajları verdiği konuşmada, bu saldırıların Türkiye'nin birlik beraberliğine yapılmış bir saldırı olduğunu ancak bu birliği kimsenin bozamayacağını yapılan saldırının da haince, alçakça yapıldığını ifade etti.

Konuşmanın ardından Adana İl Müftüsü Arif Gökce dua okudu. Gökce'nin dua sırasında duygulandığı gözlendi. Bu sırada şehit babaları yine yan yana durup dua etti. Duaların ardından şehitlerin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarına alınarak cenaze aracına getirildi. Bu sırada Çakır'ın eşi Nazlı Sultan Çakır eşinin Türk bayrağına sarılı naaşına dokunup öptü. Çakır'ın annesi ve diğer yakınları da tabuta sarıldı. Şehit İlhanlı'nın kızı Arzu, oğlu Veysel Altay ve eşi Türkan Çakır da tabutun arkasından ağlayarak gitti. Anne hem ağlayıp hem de oğlunun elini sımsıkı tutarak onu teselli etmeye çalıştı. Cenazeler daha sonra memleketlerini toprağa vermeye götürüldü.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0