Görüş Bildir
Haberler
Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

Fatih UZUN
12.04.2014 - 19:51

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

Portakal Çiçeği Karnavalı'nın en önemli etkinliği olan karnaval yürüyüşü, yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

Renkli kostümler giyen, yüzlerini rengarenk boyayan, ilginç şapkalar takan katılımcılar, çalınan müzikler eşliğinde Gazipaşa Bulvarı, Sular, Atatürk Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı güzergahını izleyerek, açılış konserinin verileceği Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.

KARNAVALDAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Adana protokolunun de en önde katıldığı yürüyüşte, askeri bando popüler şarkılarla korteje eşlik etti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ilçe belediye başkanları, eşleriyle birlikte karnaval yürüyüşünde yer aldı.

Kentteki çok sayıda okul, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çevre illerden de katılımın olduğu yürüyüşte, yüzlerine portakal çiçeği resimleri yapmış vatandaşlar, müzik eşliğinde dans etti. Nostaljik arabalar ve motosikletliler grubu da korteje renk kattı. Kaldırımlarda toplanan vatandaşlar ile evlerinin balkon ve pencerelerinden korteji izleyen Adanalıla alkışlarla karnaval coşkusuna katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'na Vali Coş, geçtiğimiz yıl polis kıyafetiyle katılmıştı. Yürüyüşte ilginç kıyafetli katılımcılara eşlik etmişti.

  • ensonhaber.com
Kaynak: http://www.ensonhaber.com/adanada-por...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0