Görüş Bildir
Haberler
Adana'da Kız Yurdunda Facia: 11'i Çocuk 12 Kişi Can Verdi...

Adana'da Kız Yurdunda Facia: 11'i Çocuk 12 Kişi Can Verdi...

Deniz Gök
29.11.2016 - 20:37 Son Güncelleme: 30.11.2016 - 11:21

Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki kız öğrenci yurdunda yangın çıktı. Bazı öğrenciler camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Ölenlerden 11'inin çocuk, birinin de eğitim görevlisi olduğu açıklandı.  Yurttaki çocukların 11-14 yaş aralığında olduğu belirtiliyor. Ayrıca yurt müdürünün 4 yaşındaki çocuğu da can verenler arasında. İlk incelemelere göre yangının nedeni elektrik kontağı.

İtfaiyenin yangını 3 saat sonra kontrol altına alabildiği aktarılıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yurttaki yangın merdiveninin kilitli olduğunu  söylemiş 'Cesetler yangın merdiveninin olduğu noktada bulundu, kapıyı açamamışlar' demişti.  Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise kendisine verilen bilgilere göre yangın çıkış kapısının olay anında kilitli olmadığını söyledi.

Yaralı 24 kişinin tedavisi sürüyor. Yangınla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Faciaya ilişkin yayın yasağı getirildi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşam saatlerinde Adana'nın Aladağ ilçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin ortaokul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı.

Camlardan aşağıya atladılar

Camlardan aşağıya atladılar

Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler camlardan atlayarak canlarını kurtardı.

Bölgeden gelen ilk görüntüler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı, yurdun adının Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu olduğu bilgisini aktardı.

"11 öğrenci ile 1 görevli hayatını kaybetti"

NTV canlı yayınına bağlanan Adana İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, yangında 11 öğrenci ile bir görevlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Durukan, 13 öğrencinin de yaralı olduğunu ifade etti.

Doğan Haber Ajansı da 11 öğrencinin hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Bakanlar inceleme için bölgeye gidiyor

Bakanlar inceleme için bölgeye gidiyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya hareket ettiği öğrenildi.

Adana Valisi: 12 cenazeye ulaştık, 22 yaralı var

Adana Valisi: 12 cenazeye ulaştık, 22 yaralı var

Yangından hemen sonra Anadolu Ajansı'na konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 'Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok. Öğrencilerimizden bazıları dumandan etkilenmiş, kiminde kaçarken meydana gelen kırıklar var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.' ifadelerini kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vali, birkaç saat sonra yaptığı açıklamada ise '12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı. Çalışmalar sürüyor. Ümit ediyoruz ki bu sayılar artmaz.' dedi.

Çevre köylerden gelen aileler yurdun etrafında bilgi almaya çalıştı

Çevre köylerden gelen aileler yurdun etrafında bilgi almaya çalıştı

Jandarma da, çalışmaların aksamaması için bu aileleri yurdun etrafından uzaklaştırmaya çalıştı.

18 bin nüfuslu ilçede panik yaşanması nedeniyle ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

Gazeteci İsmail Saymaz, yurdun Süleymancı cemaatine ait olduğunu söyledi

Gazeteci İsmail Saymaz, yurdun Süleymancı cemaatine ait olduğunu söyledi

Kızından haber alamayan baba: "Yurdu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurtta kalan kızından haber alamayan bir öğrenci baba, 'Burası Süleymancıların yurdu. Yurdu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler' dedi.

"Süleymancılar 1200 yurt ve pansiyona sahip"

"Süleymancılar 1200 yurt ve pansiyona sahip"

Bir başka gazeteci Rıfat Doğan ise Süleymancılar olarak bilinen cemaatin Türkiye genelinde 1200 yurt ve pansiyona sahip olduklarını söyledi. Doğan, bu cemaatin dernek ve kurslarında yaklaşık 100 bin civarında öğrencinin olduğunu da belirtti.

Yetkililer yangının nasıl başladığını anlattı

Yetkililer yangının nasıl başladığını anlattı

Aladağ İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, 3'üncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. Ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettiğini, ancak ormanlık bir bölgede bulunan binada bolca ahşap kullanıldığını, yangının bu nedenle kısa sürede büyümüş olabileceğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hüseyin Sözlü: "Yangın merdiveni kilitli, açamamışlar"

Hüseyin Sözlü: "Yangın merdiveni kilitli, açamamışlar"

Adana Valisi Demirtaş, yurtta toplam 34 öğrenci olduğunu, içeride kimsenin kalmadığını ve  yaralıların hiçbirinin durumun ağır olmadığını belirtti.  Vali 'Yangının elektrik kontağından çıktığı anlaşılıyor' dedi ve binada yangın merdiveninin kilitli olduğu iddiasına yanıt vermedi.

Yangın merdiveninin kapısını açamamışlar

NTV yayınına bağlanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise “Yangın merdiveni, çocukların cesetlerine ulaşıldığı bölge. Yangın merdiveninin kilitli olduğu anlaşılıyor, açamamışlar. 11-14 yaşında çocuklar. Çatı da çocukların üzerine yıkılmış. Çöken çatıda ahşap malzeme kullanılmış. Elbette soruşturma açılacak, zafiyetler ortaya çıkacak' açıklamasında bulundu.

Ölen öğrencilerin 8'inin cenazesinin ahşap çatı katında, görevli ile 3 öğrencinin cenazesinin ise 2 katta bulunduğu öğrenildi.

Cenazeler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi

Cenazeler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi

Yaşamını yitiren 11 öğrenci ile 1 görevlinin cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, jandarma ve itfaiye binada incelemelerini sürdürüyor.

Facianın boyutları bu sabah gün ağarınca ortaya çıktı. 3 katlı binanın çatısının tamamen yanıp çöktüğü görüldü...

Yayın yasağı getirildi

Yayın yasağı getirildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca (RTÜK), faciaya ilişkin Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesi kararlaştırıldı.

RTÜK'ün internet sitesinden yapılan duyuruda şöyle denildi:

Adana Aladağ İlçesi Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/150 D.İş sayılı kararı ile 29.11.2016 tarihinde Aladağ İlçe Merkezinde bulunan Aladağ Özel Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdunda meydana gelen yangın ve taksirli ölüm olayına ilişkin yürütülen soruşturmanın daha sağlıklı ve gizlilik içinde yürütülmesi, toplum sağlığı, kamu düzeni ve kamu güvenliği amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar  5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3. maddesi gereğince yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber ve röportaja yayın yasağı getirilmiştir.

Yurt müdürünün de aralarında olduğu 14 kişi için gözaltı kararı verildi.

Facianın hemen ardından bölgeden gelen fotoğraflar:

Facianın hemen ardından bölgeden gelen fotoğraflar:
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hemingway

2016 yılı içerisinde 1600 vatandaşımız tedbirsizlik ve iş kazalarından dolayı hayatını kaybetmiş. 196 tanesi çocuk. Tedbirsizlik konusunda avrupa 1.si dünya ... Devamını Gör

viag

O sarıklı dedigin adamlar herkezden daha çok yardımcı oldu o çocuklara bu kaza olduysa takdiri ilahidir önüne geçilemez. senin derdin baska siyaseti alet edi... Devamını Gör

Minotaur

Hay ben böyle 2016'nın amına koyayım, ne boktan bir yıl oldu ya. Siktirsin gitsin artık.

Pasif Kullanıcı

2017 iyi mi gelecek sanıyorsun. Uçurumdan çoktan düştük, biyerlerimiz kırılacak o kesin hayatta kalır mıyız onu düşünüyoruz

Pasif Kullanıcı

Ensarcısı köyden toplar getirir, tecavüz eder , Fettullahçısı camiden toplar getirir darbe yaptırmaya kalkar ya vurdurur ya linç ettirir, Süleymancısı yurda ... Devamını Gör