Görüş Bildir
Haberler
Adalet Bakanı Gül'den Sedef Kabaş Açıklaması: 'Hak Ettiği Karşılığı Bulacak'

Adalet Bakanı Gül'den Sedef Kabaş Açıklaması: 'Hak Ettiği Karşılığı Bulacak'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş için 'Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adelet Bakanı Abdülhamit Gül, 'Cumhurbaşkanına hakaret' gerekçesiyle gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş hakkında açıklama yaptı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE 1'deki programda 'Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur' ifadelerini kullandı. 

Kabaş'ın bu ifadelerine AKP'li isimlerden tepkiler geldi. RTÜK söz konusu ifadeler için inceleme başlatırken, savcılık 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla soruşturma açtı. 

Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş'ın Sarıyer'deki evine giderek gözaltına aldı. Kabaş'ın, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
17
7
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
V for Valkyr

Yargıya intikal etmiş bir konu hakkında adalet bakanının yorum yapması yargıya müdahale değil midir?

Pasif Kullanıcı

Ne demişti rahmetli köpek ? “Yargıya müdahele yeni birşey değil ki herkes müdahele ediyor” !!!

rbt rbty

buna da mı siz karar vermeye başladınız. hakimlerin işi değil miydi o? yargı bağımsız yersen