Görüş Bildir
Haberler
Adalet Bakanı Gül: 'Karantinaya Uymamak Kanunen Suç'

Adalet Bakanı Gül: 'Karantinaya Uymamak Kanunen Suç'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, karantinaya karşı çıkanları uyardı. Bakan Gül, karantina kurallarına uymamanın kanunen suç olduğunu belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Twitter hesabından kororonavirüs karantinasına ilişkin paylaşımda bulundu. Gül, karantinaya uymamanın Türk Ceza Kanunu'na göre suç olduğunu söyledi.

"Ülkemizin geleceği için lütfen azami dikkat!"

"Ülkemizin geleceği için lütfen azami dikkat!"

Bakan Gül, 'Sevdiklerimiz ve ülkemizin iyiliği için resmi makamların önerdiği tedbirlere titizlikle uyulmalıdır. Karantinaya uymamak gibi halk sağlığını tehdit eden davranışlar Ceza Kanunumuza göre suçtur. Ceza korkusuyla değil, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için lütfen azami dikkat!' diye yazdı.

Ne olmuştu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Umre dönüşü karantina uygulaması kapsamında Konya'da öğrenci yurduna yerleştirilenlerden bazıları dün yurttan kaçmaya çalışmış, polis müdahale etmek zorunda kalmıştı.

Umre karantinasından kaçan 28 kişi yakalandı

Umre karantinasından kaçan 28 kişi yakalandı

Öte yandan Erzurum Valisi Okay Memiş, umre ziyaretine gayri resmi yollardan gidip dönen kişiler olduğu bilgisini aldıklarını belirterek,  bunların tespiti ve 14 günlük gözetime alınması konusunda vatandaşlardan destek beklediklerini dile getirdi.

Umre ziyaretinden dönen vatandaşların mutlaka gözetim altında tutulmaları gerektiğini vurgulayan Memiş, şunları kaydetti:

'En önemli risk umre ziyaretinden dönen kişiler. Önceki gün 28 kişilik bir kafilenin tuttukları özel otobüsle Erzurum'a doğru geldiği bilgisinin alınması üzerine polisiye tedbirlerle bunları Konya ve Ankara'ya yönlendirdik. Erzurum'a gelmelerine müsaade etmedik. Kaçak şekilde gelenler olduğunu da biliyoruz. Vatandaşlarımız lütfen bunları bize bildirsin. Bu vatandaşların mutlaka karantina altına alınması lazım. Bunu marifet zannetmesinler, gelsinler onları 14 gün gözlem altında tutalım, testlerini yapalım. Riskli olduğunu tespit ettiğimizde hemen karantinaya almak durumundayız. Göçmenler önemli ama onlardan daha önemlisi umre dönüşünde bulunan vatandaşlarımız. Toplu gelişlere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bakanlığın uygulaması bu yönde.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
8
7
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Birth of Venus

Suç ise Konya'da karantinada isyan eden sakallı hacıları direkt yargılayın, kesin cezasını. Sikerim o boklu götlerini

Beyza

Karantinadan kaçmak cumhurbaşkanına hakaret sayılmalı. O zaman kaçmazlar

Lestat

Uyarıları dinlemiyorsa insanlar, uyarılarını anladıkları dilden yapacaksın. Ne demiş Ziya Paşa; Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın h... Devamını Gör