Görüş Bildir

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Abdüllatif Şener ile AKP’li vekiller arasında tartışma yaşandı. Şener, “Dava parti değildir. Hırsızlar ordusuna döndünüz be, hırsızlar ordusuna. Laf atıp durmayın.” sözleriyle AKP sıralarına yüklendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir dönem başbakan yardımcılığı da yapan eski AKP’li şimdiki CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, 19 yıllık AKP iktidarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2020 yılı kesin hesabı ve 2022 yılı bütçesi görüşülüyor. 

ANKA'nın haberine göre komisyonda konuşan Abdüllatif Şener, iktidar partisi temsilcilerinin sürekli lideri kutsayan bir üslup benimsediğini söyleyerek, “Ben önce de lideri kutsayan bir anlayış görmemiştim. Bunu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yarısındaki dönemde icat edenler sizlersiniz. Ne kadar yanlışı varsa Sayın Cumhurbaşkanı’nın o yanlışları üzerine destan yazıyorsunuz” dedi.

"Ben de CHP’de siyaset yapsaydım asla Kılıçdaroğlu ile anılmak istemezdim"

"Ben de CHP’de siyaset yapsaydım asla Kılıçdaroğlu ile anılmak istemezdim"

Kendisine yöneltilen soruları yanıtlamaya başlamadan önce CHP’li Şener’in, isim vermeden AKP’lilerin lideri kutsallaştırıldığına yönelik olarak gündüz yaptığı konuşmasını hatırlatan Bakan Varank’ın, “Dün sosyal medyada Sayın Cumhurbaşkanımızın öldüğüyle ilgili, bu yönde ifadeler kullanıldı. Böyle bir ortamda ben Sayın Abdüllatif Şener’in Viva Zapata ile ilgili bu ifadesinin özellikle seçildiğini düşünüyorum. Bizim inanç anlayışımızda hiçbir yaratılmış kutsallaştırılmaz. Sayın Abdüllatif Şener, siyaset arenasındaki yelpazede yer değiştirirken kendi medeniyet değerlerine de başkalaşmış bunu ifade etmek istiyorum” diye konuşması tartışmayı başlattı.

Bu sözler üzerine CHP’li milletvekilleri masalara vurarak “Böyle konuşamazsın” diyerek Varank’a itiraz etti. Bunun üzerine Varank, “Bizim kimseyi kutsallaştırmadığımızı hatırlardı. ‘Bizim medeniyet değerlerimize yabancılaştı’ dedim. Bizimle siyaset yapmadı mı? Onu söylüyorum” dedi.

CHP milletvekillerinin itirazının sürmesine karşın Varank, Biz sayın Cumhurbaşkanımızla siyaset yapıyoruz. Tabii kendisi CHP’de siyaset yaptığı için Sayın Kılıçdaroğlu ile adının anılmasını istemiyor olabilir. Ben de CHP’de siyaset yapsaydım asla Kılıçdaroğlu ile anılmak istemezdim” diye konuşması komisyondaki gerginliği tırmandırdı. Bunun üzerine Bakan Varank’ın sözlerine tepki gösteren CHP milletvekilleri masalara vurarak “Terbiyesiz adam… Oturacağız bize hakaret edecek!!’ diyerek ayağa kalktı.

"Hırsızlar ordusuna döndünüz" 📹

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
35
11
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Bakan Varank şöyle bir cümle kurmuş, "Bizim inanç anlayışımızda hiçbir yaratılmış kutsallaştırılmaz." Şimdi kutsallaştırdığınız yaratılmışları saymaya kalksa... Devamını Gör

Halil Değerli

Şimdi çıktığı kabuğu beğenmiyor... .... 🤪😡😠

Resho

Halil diğerlerine bir şey demem ama bu adam daha ilk yıllarından ilişkisini kesti partiyle ve şu an duyduğun sebeplerden dolayı çıktı.