Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Gül Gezi ile İlgili Söylediği Sözlerin Çarpıtıldığını Söyledi: 'Ayıp ve Çirkinlik Olarak Görüyorum'

Abdullah Gül Gezi ile İlgili Söylediği Sözlerin Çarpıtıldığını Söyledi: 'Ayıp ve Çirkinlik Olarak Görüyorum'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda Gezi olayları hakkında söylediği sözlerin çarpıtıldığını söyledi. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Gül, sözlerinin çarpıtılmasını 'ayıp ve çirkinlik' olarak yorumladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz günlerde Karar Gazetesi'nden Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlamıştı. Röportajda Gezi olayları hakkında da sorulan soruları cevaplayan Gül, bugün sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

'Karar Gazetesi'ne verdiğim mülakatta gezi olayları ile ilgili kısmın kasıtlı olarak bazı çevrelerce çarpıtılmasını çok büyük bir ayıp ve çirkinlik olarak görüyorum. Söyleşinin ilgili kısmını kamuoyunun vicdanına aynen sunuyorum.'

Gül'ün röportajla ilgili paylaştığı bölüm ise şu şekilde👇

Gül'ün röportajla ilgili paylaştığı bölüm ise şu şekilde👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Elif Çakır: Garantici olduğunuz, riske girmediğiniz eleştirilerine cevap verdiniz. Ama sizin hakkınızda şöyle bir eleştiri de var. Sizin bugünkü duruma gelirken sessiz kaldığınız düşünülüyor, bu yüzden hem laik kesimde hem de muhafazakâr kesimde size kızgın olanlar var.

Abdullah GülNerede sessiz kaldım. Mesela en büyük olaylar Gezi olaylarıydı değil mi? Bana o zaman ilk sorulan soruya verdiğim cevap şuydu: “Bununla büyük bir gurur duyuyorum” dedim. Şaşırdı herkes. Çünkü “Türkiye'nin problemlerinin mahiyetini değiştirmişiz. Eskiden insanlar insan hakları için sokağa çıkardı. Faili meçhuller dursun diye çıkardı. Yolsuzluk dursun diye sokağa çıkardı. Şimdi insanlar ağacı kestirmem diye sokağa çıkmış, çevre duyarlılığı için sokağa çıkmış. Türkiye'nin problemlerini İngiltere'nin, ABD'nin problemleri haline çevirmişiz” dedim. Daha sonra bu toplumsal olay iyi yönetilemeyince terör örgütlerine büyük bir fırsat çıktı ve bildiğimiz vahim olaylar, vandallıklar cereyan eti. Açık söyleyeyim; benim birçok tavrım anlaşılmamış olabilir. Kendi camiamız da anlamamış olabilir. Ondan sonra daha ileri aşamalarda “demokrasi sadece seçim değildir” dedim. Bana o zaman bizim camiadan bazıları milli irade dersi vermeye kalktı. Milli idarenin ne olduğunu anlattım. Demokrasi sadece seçim değildir, seçimin ötesi vardır dedim. Halbuki ben şimdi bunları söylerken bu kadar tatsız politik ortamın içinde bunları tekrar konuşmak istemiyorum. O zamanlar tutuklu yargılamalarla ilgili yaptığım açıklamalara da bakın. Bireysel başvuru hakkı nasıl çıktı zannediyorsunuz, Haşim Bey’e gidin sorun.

Gül verdiği röportajda gündeme dair soruları cevaplamıştı📌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
12
6
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

abdullah gül erdoğandan daha iyi

Matt Denis

ahmet necdet sezer gül den daha iyi

Flat Earth

Biz anlamıştık zaten çarpıtıldığını, dert etmeyin siz

Lestat

Allah, sözleri çarpıtılanların da hayırlısını versin.