Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Avcı: "Fenerbahçe'yi Yenmek İstiyoruz"

Abdullah Avcı: "Fenerbahçe'yi Yenmek İstiyoruz"

Enver K.
22.05.2015 - 15:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında konuk edecekleri Fenerbahçe'yi yenerek, son hafta maçları öncesi lig dördüncülüğünü garantilemek istediklerini söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Kompleksi'nde lacivert-turunculu takımın antrenmanı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Avcı, puan cetvelinde dördüncü sırada bulunduklarını hatırlatarak, 'Sıralamada altımızda yer alan takımlardan dört puan öndeyiz. Bir maçı kazanmak ligi dördüncü bitirmek demek. Bizim adımıza da şampiyonluk' dedi.

Bir basın mensubunun 'Fenerbahçe karşılaşması şampiyonluğu belirleyecek bir maç olacak' sözü üzerine Avcı, şöyle konuştu:

'Ben öyle bakmıyorum. Bizim tarafımızdan da bakılmasını rica ediyorum. İlk üç sıra bu ligin lokomotifleri. Trabzonspor, Türk futbolunun çok önemli bir takımı. Bursaspor'da şampiyonluk yaşamış bir takım. O yüzden biz ligi değil, kendi durumumuzu belirleyeceğiz. Fenerbahçe maçını kazanıp ligin dördüncülüğünü son haftaya girmeden garantilemek istiyoruz. Bu ligin en iyi takımlarından biriyle oynayacağız. Umarım bunun karşılığını biz alırız' diye konuştu.

Abdullah Avcı, 'Gelecek sezonki hedeflerinizde şampiyonluk var mı?' sorusu üzerine ise, 'Gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler koymak daha doğru olur. Biz gelişen bir takımız. Evet, sezon başı böyle bir hedefimiz yoktu ama yol haritası böyle çıktı. Şampiyonluk gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedef değildir. Bizim için önemli olan, gelişebilmemiz için buralarda devamlı seyretmemiz. Özellikle Avrupa kupalarına katıldığımızda da uluslararası seviyede tecrübe kazanmaktır. Bunlar ligimize, daha sonra oynayacağımız maçlara olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Yakın dönemde Anadolu takımlarının şampiyonluğa ulaşacaklarını düşünmediğini kaydeden Avcı, 'Çok yakın bir tarihte böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Umarım bu yarışın içindeki takım sayısı fazlalaşır. Rekabetin olduğu bir yer, Türk futbolunun gelişimine olumlu katkı sağlayacaktır' şeklinde konuştu.

Abdullah Avcı, ligi dördüncü bitirmeyi çok istediklerini vurgulayarak, 'Ligi dördüncü bitirmemiz inanılmaz bir prestij, artı kulübe çok önemli ekonomik bir katkı. Uluslararası seviyede oynamak önemlibir tecrübe. Önümüzdeki senenin planlamasını yapmak adına da bir zamanımız olacak' değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe ile yapacakları maçın Galatasaray-Beşiktaş derbisiyle aynı gün oynanmayacak olmasıyla ilgili bir soruya ise Avcı, 'Bu konularla ilgili hiçbir düşüncemiz olmadı. Biz maçın verilen tarihi üzerinden hareket ediyoruz. Değiştirilmesi yönünde ne bir talebimiz ne de bir durumumuz oldu. Biz oturup bekleyeceğiz. Federasyonun açıkladığı tarih ve saatte de oynayacağız' diye konuştu.

LİG TV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0