Görüş Bildir
Haberler
Abdulkadir Selvi, TBMM Başkanı Şentop ile Görüştü: 'Adnan Menderes ve Arkadaşlarının İdam Kararı Yok Sayılabilir'

Abdulkadir Selvi, TBMM Başkanı Şentop ile Görüştü: 'Adnan Menderes ve Arkadaşlarının İdam Kararı Yok Sayılabilir'

Batuhan
01.06.2020 - 10:30

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, Adnan Menderes ve arkadaşları için Yassıada'da verilen idam kararlarının yok sayılması için iki formül üzerinde çalışma başlattığını yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Yassıada kararlarının yok sayılması için harekete geçtiğini yazdı.

"Hafıza kayıtlarımızda bu yapılan zulmün ve vahametin düzeltilmesi doğru olur diye düşünüyorum"

"Hafıza kayıtlarımızda bu yapılan zulmün ve vahametin düzeltilmesi doğru olur diye düşünüyorum"

'Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a izleyecekleri yöntemi sordum' diyen Selvi, Şentop'un 'Yassıada'daki kararların bir mahkeme kararı olduğu, yine idam kararlarının onaylanmasının hukuki bir işlem olduğu şeklinde bir yanlış tablo var karşımızda. Ne yaparsanız yapın, olan olmuş, yaşananları ortadan kaldırmak mümkün değil. Ama hukuk tarihimizde, hafıza kayıtlarımızda bu yapılan zulmün ve vahametin düzeltilmesi doğru olur diye düşünüyorum. Konuyu hukukçu arkadaşlarla da istişare ettik. Bazı formüller üzerinde duruyoruz' dediğini aktardı.

"Meclis kararıyla yok sayılması olabilir"

"Meclis kararıyla yok sayılması olabilir"

Selvi, Mustafa Şentop'tan yaptığı aktarımda bu formüllerden ilkinin Yassıada'nın bir mahkeme olup olmadığı konusunda bir karar alınarak 'mahkeme olmadığı' yönünde bir hukuki çözüm bulunarak burada alınan kararların yok sayılması, ikincisinin ise darbe sonucu yönetimi ele geçiren Milli Birlik Komitesi'nin idamla ilgili karar verme yetkisine sahip olan parlamentonun yerine kendini koyarak idam kararı vermesi nedeniyle yine aynı kararın Meclis kararıyla yok sayılması olabileceğini yazdı.

Geçtiğimiz hafta Yassıada, darbenin 60. yıldönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak açılmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
73
30
8
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yumit

Ülke batmış okeye dönüyoruz adamların uğraştıkları şeylere bak. Millet aç işsiz. Tabi sizin umrunuzdamı milletin ne çektiği.

tc Elif

Allahım yarabbim ya nelerle uğraşıyorlar, değil ülke bütün dünya sıkıntıda işsizlik oranı inanılmaz yükseldi. Hâlâ tarihi deşeliyorlar 😂 Neyse artık bu o üç ... Devamını Gör

Uyuşuk adam

Sen şimdi çok madenisin onlar köpek mi ben aranızda hiçbir fark göremiyorum....

vorosa1626

herhalde 10 yıl sonra kendi başlarına ne geleceğini biliyorlar, o yüzden mi böyle davranışlara giriştielr