Görüş Bildir
Haberler
Abdulkadir Selvi'nin Damadı Hakkında Rüşvet Soruşturması Başlatıldı

Abdulkadir Selvi'nin Damadı Hakkında Rüşvet Soruşturması Başlatıldı

CHP'li vekil Servet Ünsal, Abdulkadir Selvi'nin damadı olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Öğütcen'in bakanlığa malzeme alımlarında şirketlerden hibe adı altında rüşvet aldığını ileri sürdü. Ünsal, Öğütcen hakkında soruşturma başlatıldığını iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, iktidara yakın Hürriyet gazetesinin yazarı Abdulkadir Selvi'nin damadı Emre Öğütcen hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Ünsal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Öğütcen'in, bakanlığa teknik malzeme alımlarında şirketlerden rüşvet aldığını iddia etti. Konuyu Meclis'e taşıyan Ünsal, Öğütcen hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

TBMM'de konuşan Ünsal, Öğütcen'in bakanlığa hibe olarak aldığı fotokopi makinalarını ise, Abdülkadir Selvi’nin eşi Zehra Selvi'nin şirketi BİOS Madencilik’e verdiği iddiasında bulundu.

'BİOS Madencilik'in sahibi de Zehra Selvi, o da Abdülkadir Selvi'nin eşi'

'BİOS Madencilik'in sahibi de Zehra Selvi, o da Abdülkadir Selvi'nin eşi'

Ünsal, 'Emre efendi her biri 5 ile 10 bin dolar arasında olan fotokopi makinası alımı için firmayı çağırıyor. Listeye alınan 18 tane makinayı 7 de hibe ister. Bir olay oluyor, Sanayi Bakanlığı'ndan bu daire başkanı, damat Emre ve şoförü bir büyük fotokopi makinasını alıyor mesai saati sonrası ve bu Altındağ'daki BİOS Madencilik Şirketi'ne götürüyor. BİOS Madencilik'in sahibi de Zehra Selvi, o da Abdülkadir Selvi'nin eşi' ifadelerini kullandı.

Ünsal, Selvi'nin damadı ve eşiyle ilgili rüşvet iddiasına dair şunları söyledi:

Ünsal, Selvi'nin damadı ve eşiyle ilgili rüşvet iddiasına dair şunları söyledi:

'Selvi'nin damadı Emre Öğütcen, BOTAŞ'ta güvenlik görevlisiyken Türk Petrolleri Anonim Şirketi'nde bilgi teknolojileri yöneticisi oluyor. 3 ay sonra Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı oluyor. 2017'de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda daire başkanı oluyor. Emre Öğütcen teknik malzeme alımlarında bakanlığa mal satacak firmaların tercihi için tek nokta. Emre efendi bu yerde tek nokta olunca hibe istiyor.

Her biri 5 ile 10 bin dolar arasında olan fotokopi makinası alımı için firmayı çağırıyor. Listeye alınan 18 tane makinayı 7 de hibe ister. Bir olay oluyor, Sanayi Bakanlığı'ndan bu daire başkanı, damat Emre ve şoförü bir büyük fotokopi makinasını alıyor mesai saati sonrası ve bu Altındağ'daki BİOS Madencilik Şirketi'ne götürüyor. BİOS Madencilik'in sahibi de Zehra Selvi, o da Abdülkadir Selvi'nin eşi.

Bakanlıktan bir ihbar geliyor. Hemen bu fotokopi makinası götürülüyor. Müfettiş harekete geçiyor. Müfettiş önce milli damat Emre'nin şoförünü soruşturmaya alıyor. Müfettiş, şoförle birlikte BİOS Madenciliğin Altındağ'daki yerine gidiyor. Binaya giren müfettiş Sanayi Bakanlığı'ndan ne kadar hibeyle alınan teknik kapsamlı varsa görüyor.

Zehra Selvi'nin şirketi bu cihazlarla dolu. Ne kadar hibe alındıysa BİOS Madencilik'e gitmiş. Müfettiş bunu raporluyor ve hibe edilen onlarca teknik cihazın burada olduğunu tespit ediyor. Faturalara bakıyorlar, fatura yok. Bu cihazın kayıtlarına bakıldığında tespit ediliyor ve damadın bu hızlı yükselişinin altındaki sebep anlaşalıyor...'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
21
18
8
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

vay amk.. güvenlik görevlisiyken daire başkanı oluvermiş,sonra da diyorlar ki akepe den neden nefret ediyorsun,orul orul orospu çocuklarına sempati bile duya... Devamını Gör

rbt rbtt

dindar görünüp ülkeyi ne soydular be. inş. diğer taraf vardır da o çaldıklarınızı size burada monte etmezlerse orada ederler

Pasif Kullanıcı

Selvicim patlat hemen bi köşe yazısı ...FETÖKOPİCİLER...