Görüş Bildir
Haberler
ABD ve Rusya Suriye'de Ateşkes Tarihi İçin Anlaştı

ABD ve Rusya Suriye'de Ateşkes Tarihi İçin Anlaştı

ABD ve Rusya’nın, Suriye’de ateşkes başlangıcı için 27 Şubat tarihinde uzlaştığı, ateşkesin IŞİD ve El Nusra’yı kapsamayacağı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD ile Rusya'nın, Suriye'de ateşkesin 27 Şubat'ta başlaması konusunda anlaştığı bildirildi. Reuters haber ajansına konuşan Batılı diplomatik kaynaklar, ateşkesin IŞİD ve El Kaide bağlantılı El Nusra örgütlerini kapsamayacağını belirtti. Anlaşmayla ilgili resmi açıklamanın iki ülke liderleri tarafından yapılması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry pazar günü Suriye‘de çatışmaları sona erdirmeye yönelik bir plan üzerinde uzlaşıldığını, ABD ve Rusya liderlerinin anlaşmanın uygulanması konusunda ‘önümüzdeki günlerde‘ görüşeceğini belirtmişti. Anlaşmanın ‘cihatçı olmayan asilerle hükümet birlikleri arasındaki çatışmaları kapsayacağı, IŞİD ve diğer aşırı grupların sürece dahil edilmeyeceği vurgulanmıştı. Münih Güvenlik Konferansı'nda üzerinde uzlaşmaya varılan ve 19 Şubat'ta başlaması öngörülen ateşkes yürürlüğe girememişti.

Anlaşma, abluka altındaki yerleşim bölgelerine insani yardımların ulaştırılmasının sağlanması ve Cenevre'de başlatılan barış görüşmelerine 25 Şubat'tan itibaren devam edilmesini de öngörüyordu.

Diğer yandan Suriye'deki muhalif grupların çatı örgütü Yüksek Müzakere Komitesi (YMK), pazartesi günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya geldi. YMK sözcüsü, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada Riyad'daki görüşmelerin iki ya da üç gün süreceğini belirtti. YMK, varılacak herhangi bir ateşkesin, Rusya, İran ve Esad rejimini destekleyen yabancı savaşçıların saldırıları durdurması için garantiler içermesi gerektiğini açıklamıştı.

Reuters ve DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
6
6
6
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Altay

Suriye'de iç savaş oluyor ama abd ile rusya anlaşıyor suriyeliler değil

Pasif Kullanıcı

kaçmak yerine ülkelerini korusalar anlaşırlardı

Pasif Kullanıcı

'' Karar, IŞİD veya Nusra Cephesi'ni kapsamayacak.'' kısaca: türkiyenin ortadoğudan çıkması için rusya-abd ortak hareket edecek. bu işin buralara geleceği... Devamını Gör

cuBe

Türkiye'dede çok dezenformasyon yapıldı. Türkiye ile IŞİD arasında bir bağ kanıtlayan hiç bir belge yok. IŞİD petrol kaçırıyor olabilir Türkiye'den, bunu siv... Devamını Gör

Batuhan Ferro

Show yapma beceriniz sıfır rusya ve america