Görüş Bildir
Haberler
ABD: 'Türkiye ile Görüş Ayrılıklarımız Sürüyor'

ABD: 'Türkiye ile Görüş Ayrılıklarımız Sürüyor'

ATKN
02.12.2014 - 10:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’nin etkili gazetelerinden New  York Times ve Wall Street Journal’ın ”ABD’nin IŞİD’e karşı yürütülen askeri operasyonlarda Türkiye’nin hava üslerini kullanmak için Ankara ile anlaşmak üzere olduğu” haberleri, Pentagon ve ABD Dışişleri tarafından yalanlandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Ankara ile Suriye sınırının güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunda halen görüş ayrılıkları olduğunu söyledi.

Psaki, ABD, Türkiye ile Suriye sınırındaki güvenlik konusunda aralarında uçuşa yasak bölge ya da güvenli bölgenin de olduğu bir dizi öneriyi görüştüğünü ancak uygulama konusunda henüz bir karara varılmadığını açıkladı. Psaki günlük bilgilendirme toplantısında, “Türkiye’nin yaptığı bir dizi öneri hakkında görüşmeler devam ediyor…ancak görüş ayrılıklarımız da sürüyor ve spesifik bir uygulama konusunda bir karar verilmiş değil” dedi.

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Steve Warren da “Türklerle müzakere halindeyiz. Şu anda tampon bölgenin kuzey Suriye’deki insani krizi hafifleteceğine inanmıyoruz” dedi. Warren, “Suriye’deki insani krize en iyi çarenin ne olabileceği” sorusuna da ”Irak ve Şam İslam Devleti üzerinde baskı uygulamaya devam etmek” yanıtını verdi.

Pentagon Basın Sözcüsü Vanessa Hillman da Anadolu Ajansı’na şu açıklamayı yaptı:

“Türk hükümeti uçuşa yasak bölge ve bununla bağlantılı tampon bölgeler fikrini uzun süredir dile getiriyor. Türk dostlarımızla samimi görüşmelerimiz söz konusu olduğunda hiçbir şey masanın dışında olmaz ve bu teklifin bizim ortak amaçlarımızı ileriye götürecek bir versiyonunun olup olmadığını belirlemeye dönük görüşmelerimizi devam ettireceğiz ancak şu anda açıklayacağım bir unsur yok.”

aynı doğrubtuda bir açıklama da Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest’ten geldi. Earnest günlük basın toplantısında, “Birçok kereler açıkça belirttiğimiz gibi Türklerle bu konuyu konuşmaya açık olmamıza rağmen şu noktada spesifik uçuşa yasak bölge önerisinin, Suriye’deki durumun çözülmesi çabaları kapsamında tanımladığımız çıkarlara en iyi hizmet eden şey olduğunu düşünmüyoruz. Türkiye’deki müttefiklerimizden gelen önerilere de açık olmaya devam edeceğiz ama şu aşamada uçuşa yasak bölgenin ihtiyaca uygun olduğuna inanmıyoruz” dedi.

Zete

Kaynak: http://zete.com/abd-turkiye-ile-gorus...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0