Görüş Bildir
Haberler
ABD Savaş Gemilerini Karadeniz'e Göndermekten Vazgeçti

ABD Savaş Gemilerini Karadeniz'e Göndermekten Vazgeçti

ABD, Boğazlardan geçiş yaparak Karadeniz’e giriş yapacak iki savaş gemisi için Türkiye’ye yaptığı başvuruyu geri çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'tin diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre,ABD, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na iki hava savunma fırkateyni USS Roosevelt (DDG-80) ve USS Donald Cook’un daha önce belirtilen tarihte Karadeniz’e geçiş yapmayacağına dair bilgi verdi. 

ABD’nin iki savaş gemisi daha önce yapılan bildirime göre bugün ve yarın Boğazlar’dan geçerek, Karadeniz’e açılacaktı. Yine ilk bildirime göre gemiler 4 ve 5 Mayıs tarihlerine kadar Karadeniz’de kalacaklardı.

Telefon görüşmesinden sonra

Telefon görüşmesinden sonra

ABD’nin savaş gemilerinin Karadeniz’e geçirme kararından vazgeçmesinin ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı telefon görüşmesi sonrasına denk gelmesi dikkat çekti. Biden telefon görüşmesinde Putin’e Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınaktan duyduğu endişeyi dile getirerek, bundan vazgeçmesini istemişti. Biden ayrıca gelecek aylarda Putin’e üçüncü bir ülkede yüzyüze görüşme teklifinde bulunmuştu. 

ABD’nin gemileri Karadeniz’e geçirmekten vazgeçmesinin, gerilimi indirmek için atılmış bir iyi niyet adımı olabileceği ileri sürülüyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Rusya’dan askerini geri çekmesini isterken, Moskova yönetimi de ABD’yi provokatif davranmaması için uyarmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
12
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Özbakan

ikisininde allah belasını versin daha doğrusu dünyanın belasını verdi zaten

Pasif Kullanıcı

Görüldüğü üzere Amerika kafasına göre Karadenize savaş gemisi sokabiliyor. Sadece bize bildiriyorlar.

V for Valkyr

Sayı ve süre sınırı ile...

Pasif Kullanıcı

Yeni doğan bebek olunca insanlar sevinir ben üzülürüm çünkü önlerinde ki dünya o kadar karanlık ki. Potansiyel bir dünya savaşı, virüs, ekonomik kriz, gidere... Devamını Gör