Görüş Bildir
Haberler
Silahlar IŞİD'in Eline mi Geçti?

Silahlar IŞİD'in Eline mi Geçti?

adem kara
21.10.2014 - 17:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD, ABD’nin Kobani’deki YPG güçlerine havadan attığı silah ve tıbbi malzeme paketlerini ele geçirdiğini öne sürdü; iddiasına yayınladığı görüntüleri kanıt gösterdi.

IŞİD'in 'İmak' adlı Twitter hesabından yayınladığı son videoda, örgütün ele geçirdiği kargo uçaklarından paraşütle atıldığı iddia edilen sandıklar ve içindeki silahlar gösteriliyor.

IŞİD’in ele geçirdiğini öne sürdüğü silahlar arasında el bombaları, RPG roket mermileri ve gıda malzemeleri yer alıyor.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD savaş uçaklarının Kobani’de IŞİD’e karşı savaşan YPG’ye havadan attıkları ve yanlış bölgelere düşen bazı silah ve tıbbi malzemeleri, IŞİD’in eline düşmesini engellemek için vurarak imha ettiğini açıkladı.

CENTCOM, yanlışlıkla atılan yardımlar arasında hafif silahlar, mühimmat ve tıbbi malzemelerin bulunduğunu ve IŞİD’in kontrolünde bir noktaya düştüğünü belirtti.

Al Jazeera'ya konuşan Kobani'deki bir YPG komutanı, ABD öncülüğündeki koalisyonun kendilerine 27 yardım paketinin gönderildiğini ilettiğini ve 27 paketin tamamının kendilerine ulaştığını söyledi.

YPG komutanı yanlışlıkla IŞİD'in olduğu bölgelere düşen herhangi bir paketin varlığından haberdar olmadıklarını belirtti.

Pazar akşamı ABD uçakları, Kobani'yi savunan YPG güçlerine havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı attı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/abd...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0