Görüş Bildir
Haberler
ABD Irak'a 130 'Askeri Danışman' Gönderdi

ABD Irak'a 130 'Askeri Danışman' Gönderdi

Onedio Medya
13.08.2014 - 03:55 Son Güncelleme: 13.08.2014 - 13:20

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne 130 savunma danışmanı gönderdiklerini açıkladı.

Irak'a giden ABD'li danışmanlar bölgedeki insani durumu inceleyecek ve çatışmalara girmeyecek.

Eski adı IŞİD olan İslam devleti örgütüne karşı bölgede çatışan Kürt güçlerine ABD hava desteği sağlamaya ise devam ediyor.

Radikal İslamcı militanların kuzey Irak'taki etki alanını genişletmesiyle onbinlerce sivil evlerini terk edip dağlara çıkmak zorunda kalmıştı.

Son kararın kesinlikle bir askeri operasyon olmadığını vurgulayan Hagel, Erbil'e ulaşan danışmanların görevinin 'ABD'nin dnasıl farklı yollarla destek sağlayabileceğini tespit etmek' olduğunu ifade etti.

ABD'nin Şengal'deki sivillere destek olmak için elinden geleni yapacağını ifade eden Hagel, 'İslam devleti örgütünün olası soykırım girişimlerine izin verilmeyecek' dedi.

Birleşmiş Milletler onbinlerce Ezidi'nin Şengal'deki evlerini terk ederek dağlara sığındığını ve hayatta kalmak için acilen tardıma ihtiyaç duyduklarını söylemişti.

Öte yandan Reuters haber ajansı Bağdat'ta yeni atanan Başbakan Haydar el Abadi'nin evinin yakınındaki bir kontrol noktasında ise intihar saldırısı gerçekleştiği bilgisini geçti.

Saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığına dair bir bilgi henüz yok.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Mahsum, yeni hükümeti kurma görevini Abadi'ye vermiş ve iki dönem üst üste Başbakanlık yapmış olan Nuri el Maliki'yi dışlamıştı.

Cumhurbaşkanı Mahsum'un kararı ülkede aylardır devam eden siyasi anlaşmazlıkların üzerine gelmişti.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0