Görüş Bildir
Haberler
ABD Dünyayı Nasıl Dinledi? Snowden Anlattı...

ABD Dünyayı Nasıl Dinledi? Snowden Anlattı...

adem kara
09.04.2014 - 12:08

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın küresel dinleme ve izleme programını basına sızdıran eski ajan Edward Snowden, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konuştu. Snowden, video konferans ile katıldığı oturumda, NSA'nın küresel dinleme ve izleme programı ile ilgili Avrupalı parlamenterleri bilgilendirdi.

Eski ABD İstihbarat ajanı Edward Snowden, dün video konferans ile katıldığı oturumda, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde konuştu.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'nın, küresel dinleme ve izleme programıyla ilgili Avrupalı parlamenterlere bilgi verdi.

Eski NSA ajanı, Rusya'dan katıldığı oturumda, tek derdinin daha özgür bir dünyada yaşamak olduğunu belirtti, ABD'nin ulusal çıkarlarını hedef alacak hiçbir soruya da yanıt vermeyeceğini söyledi.

Snowden, kişisel olarak ne ABD'ye ne de ikili ilişkileri bulunan başka bir ülkeye zarar vermek amacında olmadığını vurguladı.

Oturumda Snowden'ın verdiği en çarpıcı bilgi ise, NSA'in sivil toplum kuruluşlarını da dinlemiş olması.

Eski ajana göre, aralarında Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün de bulunduğu kurumlar da ABD'nin dinleme listesindeydi.

Dinleme ve izleme faaliyetlerinin tamamen NSA teknisyenlerinin inisyatifiyle ve keyfi biçimde yapıldığını söyleyen Snowden, internet üzerinde yapılan her hareketin bir veri tabanıyla kaydedildiğini ifade etti. Söz konusu kaydın, 'xkeyscore' programıyla yapıldığını anlattı. Programın, bireysel özgürlükler için en büyük tehlike olduğunu vurguladı.

Snowden, 24 Haziran'da Avrupalı parlamenterleri bilgilendirmek için bir oturuma daha katılacak.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/ab...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0