Görüş Bildir
Haberler
ABD'den Geri Adım: YPG Arması Uygunsuz

ABD'den Geri Adım: YPG Arması Uygunsuz

FreiGeist
27.05.2016 - 08:52 Son Güncelleme: 27.05.2016 - 22:43

IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü ABD’li komutan Steve Warren, Suriye’deki ABD askerlerinin YPG arması taşıyan üniformalar giymesi hakkında, “YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun tepki gösterdiği fotoğraflar hakkında Pentagon sözcüsü 'Askerler kendi güvenliklerini sağlamak adına yerel silahlı güçlerin arasına karışabilir' değerlendirmesinde bulunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'nin kuzeyinde önemli bölümünü Kürt YPG güçlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'nın kuzeyinde IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonlar sırasında çekilen bir fotoğrafta ABD askerlerinin üzerinde YPG arması olan kamuflajlar giydiğinin görülmesi krize neden olmuştu.

"Yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz"

"Yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz"

ABD askerlerinin YPG arması takmasına Türkiye’nin tepki göstermesinin ardından ABD’den geri adım geldi. 

IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü ABD’li komutan Steve Warren, Suriye’deki ABD askerlerinin YPG simgesi taşıyan üniformalar giymesi hakkında, “YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik” dedi.

Pentagon sözcüsü güvenliği gerekçe göstermişti

Pentagon sözcüsü Peter Cook ise gün içinde düzenlediği basın toplantısında, ABD güçlerinin Suriye Demokratik Güçleri'ne danışmanlık için bölgede bulunduğunu ve sıcak çatışmalara girmediğini ifade ederek YPG armaları için 'Özel harekat birlikleri belli bölgelerde operasyonlara katılırken kendi güvenliklerini sağlamak adına yerel silahlı güçlerin arasına karışabilir' demişti.

AFP

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pentagon sözcüsü fotoğraflardaki askerlerin ABD askeri olduğunu doğrulamış ancak fotoğrafların nerede ve ne zaman çekildiğine ilişkin bilgi vermemişti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, Rakka operasyonuna katılan ABD askerlerinin YPG arması takmasına; 'Onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El Nusra’nın, El Kaide’nin armasını taksınlar' ifadesiyle tepki göstermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
139
58
26
11
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

Amk sarışın ypgli mi olur 100 kilometreden belli amerikalı olduğu -.- dsdsd

nebusimdi

ABD ikiyüzlü falan değil, tek yüzlü. Başından beri cici pekekeyi desteklediklerini söylüyorlar, biz görmezden geliyoruz. O salaklık bize has.

Berkut Keskin

daha 2 sene öncesine kadar senin devletin pkk ile müzakere yaparsa, pyd yi de resmi olarak suriye savaşı başladığında ağırlayıp esada karşı destek istersen,b... Devamını Gör

Berkut Keskin

bu pyd ye teörirst diyen tayyip suriyede savaş başlattıklarında davutoğlu bakanlar filan pyd başkanı salih müslimi ankarada ağırlamışlardı. adam 2 hafta da b... Devamını Gör

negerekvar

dostum sen istediğin kadar yaz, bu mallar anlamaz, o kadar dinden imandan çıkmışlar ki, Allah gibi tapındıkları insancıklara konduramazlar.