Görüş Bildir
Haberler
ABD'den Bağdat'a Hava Saldırısı: İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani Öldürüldü

ABD'den Bağdat'a Hava Saldırısı: İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani Öldürüldü

Batuhan
03.01.2020 - 09:17

Pentagon, Bağdat'taki Uluslararası Havalimanı'nda Haşd-i Şabi komutanlarını hedef alan saldırıda İran Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ve Haşd-i Şabi komutanı Ebu Mehdi el Mühendis'in öldürüldüğünü duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, İran devlet televizyonuna göre İran Devrim Muhafızları, Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünü doğruladı.

"Ebu Mehdi el Mühendis de helikopter saldırısında öldürüldü"

"Ebu Mehdi el Mühendis de helikopter saldırısında öldürüldü"

Fars Haber Ajansı da Devrim Muhafızları'nın açıklamasını yayımladı:

'İslam'ın gururlu komutanı Kasım Süleymani, Cuma sabahı Amerikan helikopterlerinin yaptığı bir saldırıda öldürüldü. Ebu Mehdi el Mühendis de helikopter saldırısında bir aracın içinde öldürüldü.'

"ABD ordusu Kasım Süleymani'yi öldürerek kararlı bir savunma eylemi gerçekleştirdi"

"ABD ordusu Kasım Süleymani'yi öldürerek kararlı bir savunma eylemi gerçekleştirdi"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bir açıklama yayımlayarak Kasım Süleymani'nin ABD operasyonuyla öldürüldüğünü doğruladı:

'ABD ordusu, Başkan'ın yönlendirmesiyle, yurt dışındaki ABD personelini korumak için, ABD'nin terör örgütü kabul ettiği İran Devrim Muhafızları - Kudüs Gücü'nün lideri Kasım Süleymani'yi öldürerek kararlı bir savunma eylemi gerçekleştirdi. Süleymani aktif olarak Amerikan diplomatlarına ve hem Irak hem de bölgenin geri kalanındaki Amerikalı görevlilere saldırma planları hazırlıyordu. General Süleymani ve emrindeki Kudüs Gücü, yüzlerce Amerikalının ve koalisyon üyesinin öldürülmesinden ve binlercesinin yaralanmasından sorumluydu.'

ABD Başkanı Donald Trump, haberlerin ardından twitter hesabından sadece Amerikan bayrağının olduğu bir paylaşım yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: "Iraklılar Kasım Süleymani'nin artık olmadığına şükrediyor"

"ABD bu haydutça maceraperestliğin tüm sonuçlarından sorumludur"

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'ABD'nin, IŞİD, El Nusra ve El Kaide'yle savaşta en etkili güç olan General Süleymani'yi hedef alan ve suikast düzenleyen uluslararası terörizm eylemi, son derece tehlikeli ve aptalca bir gerilim tırmanışı. ABD bu haydutça maceraperestliğin tüm sonuçlarından sorumludur.' ifadelerini kullandı.

Hamaney'den 'intikam' sözü

Hamaney'den 'intikam' sözü

ABD'nin Bağdat'ta düzenlediği saldırının ardından İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney 'intikam' sözü verdi.

Hamaney, İran devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, ABD'yi 'ağır bir misillemenin beklediğini' söyledi. İranlı dini lider ayrıca ülkede üç gün yas ilan etti.

ABD, Bağdat Büyükelçiliği saldırısından İran'ı sorumlu tutmuştu

ABD, Bağdat Büyükelçiliği saldırısından İran'ı sorumlu tutmuştu

ABD'nin Bağdat'taki Büyükelçiliği önünde, milis güçlerin öncülüğünde protesto gösterileri başladı ve büyükelçilik binası ateşe verilmişti. ABD, bölgeye koruma için 750 asker göndereceğini duyurmuştu.

Büyükelçiliğin önünde, ABD bayraklarının yakıldığı protestolar sırasında ABD Başkanı Donald Trump bir tweet atarak ''İran bizim binalarımızda kaybedilen hayatlar ve verilen zarardan sorumlu tutulacak. ÇOK BÜYÜK bir bedel ödeyecekler. Bu bir uyarı değil, bu bir tehdit.' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
30
23
19
15
14
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iotaaquilarea

"ABD ordusu Kasım Süleymani'yi öldürerek kararlı bir savunma eylemi gerçekleştirdi" ülkesinden binlerce kilometre ötede savunma yapıyolar. bu söz herşeyi öze... Devamını Gör

eski-acik

Bir katil diğer katili öldürmüş. Yakında yine masumlar katledilecek.

melihuguroktar

zaten dünya savaşı hariç her şeyi görmüştük