Görüş Bildir
Haberler
'Kayıt Montaj' Raporu 50 Dolara Alınmış!

'Kayıt Montaj' Raporu 50 Dolara Alınmış!

Onedio Medya
28.02.2014 - 15:36 Son Güncelleme: 28.02.2014 - 17:31

ABD'deki Ses Stüdyosundan İkinci Yalanlama

Hükümet yanlısı gazetelerin ‘ O ses kayıtları montaj’ tezine referans gösterdiği ‘raporlar’ dan birinin 50 dolar karşılığında alındığı ortaya çıktı. Raporu hazırlayan Kaleidoscope Sound, ‘çalışanlarından birinin kasıt taşımayan bir hata yaptığını, ayrıca kasetler için sahte demediklerini’ bildirdi.

Kaleidoscope Sound , ilk yalanlamasının ardından adeta ‘ özür ‘ niteliğinde ikinci bir yalanlama yayınladı. Şirket, Star, Sabah ve Haber 7 ‘nin kendisine atfederek yayımladığı ‘rapor ‘ konusunda, “ Genç bir çalışanımız, kasıt taşımayan bir hata yaptı. O müşteri olur da stüdyomuza bir daha gelirse, 50 doları cebinde kalır” dedi.

Kaleidoscope Sound’un sahibi Randy Crafton, Başbakan Tayyip Erdoğan’la oğlu Bilal arasında geçtiği iddia edilen ‘ paraları sıfırla ‘ konuşmasının sahte olduğuna dair ‘ rapor ‘la ilgili ikinci açıklamasında iddiaları madde madde çürüttü. Açıklamada, tespit edilen tek montajın, zaten kamuoyunca da bilindiği gibi söz konusu beş farklı kaydın bir araya getirilmesinden ibaret olduğu vurgulandı:

1- Bize kayıtları getiren müşterileri şahsen tanımıyoruz. Mühendislerimizden Kyle Cassell’a yarım saat için 50 dolar ödendi ve sadece şu teknik soruya yanıt vermesi istendi: “ Bu kayıt montajlı mıdır?” Bu sorunun yanıtı ‘ evet ‘ti. Fakat Kyle’ın daha fazla soru sorması veya bu işe hiç karışmaması gerekiyordu. Yaşananları geri çeviremeyiz. Genç, işine bağlı ve çalışkan bir ekip üyemizin, kasıt taşımayan bir hatası söz konusu. Bir kelime bile Türkçe bilseydi, elindekinin mahiyetinin farkına varırdı.

2- Bize, bu kaydın beş farklı kaydın birleştirilmesi yoluyla oluşturulduğu söylendi. Bu tespit, bizim de duyduklarımızla tutarlı. Söz konusu beş parçanın birleştirilmesi dışında bu kayıtlara ne yapıldığına dair bir açıklama, bizim uzmanlık alanımızın dışında.

3- ‘ Bazı oynamalar duyduğumuz ‘ yönündeki gözlemimizi, bu kayıtların ‘ gerçek ‘ mi yoksa montajlı mı olduğuna dair bir teyit veya ret olarak algılamayın. Bunu ancak son derece özel bir labaratuvara sahip bir adli ses uzmanı yapabilir. Biz, kayıt ve müzik üretimi üzerine çalışan bir stüdyoyuz.

50 doları kendisine kalsın

4- Bu olaya karışmış olmaktan ötürü üzgünüz. İçerik ve sahteciliğe ilişkin sorular, bunu yapabilecek vasıflara sahip kişilerce yanıtlanabilir. Sizi temin ederim ki, bu müşteri stüdyomuza bir daha gelirse, 50 doları kendisine kalabilir.

Diken.com.tr

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/abddek...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0