Görüş Bildir
Haberler
ABD'de YouTube Şöhreti Peşindeki Aile İstismar İddiası ile Çocuklarının Velayetini Kaybetti

etiket ABD'de YouTube Şöhreti Peşindeki Aile İstismar İddiası ile Çocuklarının Velayetini Kaybetti

YouTube üzerinde komedi temalı kanallarında çocuklarıyla sık sık dalga geçen, onlara kötü davranan ve ağlatan bir anne babanın 2 çocuğunun velayetleri geçici olarak alındı. DaddyOFive isimli YouTube kanalında çektikleri aile videolarını komiklik olsun diye yayınlayan Mike and Heather Martin, çocukların biyolojik annesi Rose Hall ve avukatı tarafından polise şikayet edildi. Videolarda iki çocuğun da dalga geçilerek ağlatıldığı, zaman zaman korkutulduğu hatta bir videoda dolaba kapatıldığı görülüyor. Durum ABD'de ana haberlerin gündemi oldu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Maryland eyaletinde yaşayan Mike ve Heather Martin evlat edindikleri 2 çocuğun velayetini çektikleri 'komedi amaçlı' videolar sonrasında kaybetti.

ABD'nin Maryland eyaletinde yaşayan Mike ve Heather Martin evlat edindikleri 2 çocuğun velayetini çektikleri 'komedi amaçlı' videolar sonrasında kaybetti.
ABD'nin Maryland eyaletinde yaşayan Mike ve Heather Martin evlat edindikleri 2 çocuğun velayetini çektikleri 'komedi amaçlı' videolar sonrasında kaybetti.

Frederick County emniyet ekipleri geçtiğimiz Cuma günü çocukların biyolojik annesinin ve avukatının şikayeti üzerine çocukları aileden aldı. Bunun üzerine çocuklar geçici olarak biyolojik annelerine verildi.

Çocukların biyolojik annesi "Çocuklarımın istismar edildiğini görmek çok yürek burkucu ve rahatsız ediciydi" diyerek açıklama yaptı.

Biyolojik anne Rose Hall ve avukatı Tim Conlon Pazartesi günü YouTube üzerinden kamuoyuyla paylaştıkları bir videoda olayları anlattı.  

Rose Hall ayrıca videoda çocukların artık daha iyi olduğunu, kendi oyuncu karakterlerine geri döndüklerini anlattı.

Çocukların annesi ayrıca polis ile birlikte evlerinden alındıkları sırada çok zor anlar geçirdiğini açıkladı.

Çocuklardan daha küçük yaşta olan Cody, polislere Mike ve Heather Martin'in ona 'annesinin onu bırakıp gittiğini, çöp gibi attığını, onu sevmediğini' söylediğini anlattı.

Cody ayrıca çoğu istismar içeren videolarda en çok kullanılan çocuktu.

Cody ailesine karşı daha fazla direniş gösterdiği için videolar 'daha komik' oluyordu. 

Bu videoda koruyucu babası Cody'nin oyun konsolunu kırıyor ve çocuk korkuyla izliyor. Ailesi çocuğa 'Sen yalancısın!' gibi cümlelerle bağırıyor.

Başka bir videoda ise Cody yine suçlanıyor ve yaşadığı korku yüzünden okunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile çocuklar evden polis tarafından götürüldükten sonra bütün videoları kanaldan sildi.

Yine bir YouTube videosu ile açıklama yapan aile pişmanlığını ve mutsuzluğunu şu sözlerle dile getirdi; 

'Bu bizim hayatımızın en kötü haftası oldu ve çok kötü ebeveynler olarak yanlış kararlar aldığımızı gördük ve her şeyi düzeltmek istiyoruz. O kadar kötü olmayan bir durumdan, daha da ileri giderek daha çok izleyici ve beğeni kazanmak için şok faktörünü kullanmak istedik. Çocuklar bunun kendi suçları olduğunu düşünse de bu onların suçu değil. Ebeveynler biziz ve biz bundan daha iyi kararlar vermeliydik.'

Aile terapisine gittiklerini söyleyen anne ağlayarak açıklamalarına devam etti. 

'Hata yapanın biz olduğumuzu herkes gibi çocukların da fark etmesini istiyoruz. 

Fallston Group grup adında bir medya yönetimi ve halkla ilişkiler şirketiyle çalışan Martin ailesi, 28 Nisan günü şirket tarafından yayınlanan bir bildiriye de konu oldu.

'Oynadıkları rollerin ve popüler olmanın içine gereğinden fazla takılıp kaldılar, YouTube şöhreti gözlerini kararttı bu yüzden çok kötü kararlar verdiler.'

Çocukların velayeti ile ilgili herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1493
278
227
99
39
18
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Luna

Ben gerçekten hata yaptıklarını anladıklarını düşünmüyorum. Toplumun tepkisinden korktukları için böyle davranıyorlar. O çocuğun tüm üzüntüsünün, korkusunun ... Devamını Gör

Burak

Bir de utanmadan timsah gözyaşı döküyorlar. Böyle anne babalar olmaz olsun. Ne yazık ki buna benzer durumlar bizde de hızla artmakta. Saçma sapan aileli yout... Devamını Gör

Hipergrafi

Birde utanmadan timsah gözyaşları döküyor. Yaptıklarına pişman olduğun için değil kaybettiğin itibarın için ağlıyorsun... Pislik!

panda bey

dediğim kitapları okudunmu?