Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Yine Polis Şiddeti: 'Siyahlar İçin Adalet' Çağrısı

ABD'de Yine Polis Şiddeti: 'Siyahlar İçin Adalet' Çağrısı

Ulaş
06.07.2016 - 21:34 Son Güncelleme: 07.07.2016 - 10:14

ABD'nin Louisiana eyaletinde siyah Amerikalı Alton Sterling'in polisin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetmesi, protestolara neden oldu. Gösterilerde siyahlar için adalet çağrısı yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Louisiana'nın Baton Rouge kentindeki bir marketin dışında salı günü meydana gelen olayda polisin açtığı ateş sonucunda 37 yaşındaki Alton Sterling'in hayatını kaybetmesi, ülkede yeniden polis şiddetine yönelik protestolara yol açtı.

Olayı protesto için Twitter üzerinden kullanılan ' altonsterling' etiketi en üst sıraya çıktı.

Görgü tanıklarının çektiği videoda, polislerden birinin gence yakın mesafeden ateş açtığı görülüyor

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, iki polisin bir marketin önünde CD satan birinin, başka birini tehdit ettiği ihbarı üzerine olay yerine gittiği belirtildi. Açıklamada, olaya karışan iki polisin süreç gereği idari izne ayrıldığı bildirildi.Bu arada, polislerin tartıştıkları Sterling'i yere yatırdığı ve ardından ateş ettiğini gösteren bir video yayınlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis tarafından yapılan açıklamada, olayın Salı günü öğlen saatlerinde cerayan ettiği ve silahlı bir kişi tarafından tehdit edildiğini belirten anonim bir ihbar aldıkları belirtildi. İki polisin ihbar üzerine olay yerine gittiği ve dükkânın önündeki otoparkta Sterling'i gördükleri belirtildi. Polis ile 37 yaşındaki Sterling arasında arbede çıktığı bilgisi verildi. Ayrıca kurum içi soruşturma başlatıldığı ve iki polis memurunun geçici olarak görevden alındığı belirtildi.

Videonun yayılmasının ardından, Baton Rouge'da yaklaşık yüz kişinin polis şiddetini protesto etmek için sokaklara çıktı

Çok sayıda protestocunun sokakları kapattığı ve üzerlerinde ülke genelindeki protestoların sloganı olan 'Siyahların hayatı önemlidir' yazılı pankartlar taşıdıkları bildirildi.

Siyahi toplum liderlerinden adalet çağrısı

Siyahi toplum liderlerinden adalet çağrısı

Baton Rouge'daki siyahi toplum liderleri acılı Sterling ailesiyle birlikte düzenledikleri basın toplantısında, eyalet ve federal yetkililere olayın soruşturulması çağrısında bulundu.Siyahilerin Gelişmesi İçin Ulusal Birlik (NAACP) yöneticisi Mike McClanaha,  Baton Rouge Emniyet Müdürü Carl Dabadie Jr.'un istifa etmesi veya görevine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Sterling'in halası Sandra Sterling de burada yaptığı konuşmada, 'Bu onun başına gelebilecek korkunç bir şey. O bunu hak etmedi.' dedi.

Louisiana Valisi John Bel Edwards olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, halka birlik çağrısında bulundu.

Vali Edwards toplantıdaki açıklamasında, barış içinde kalınması çağrısı yaparak, yeni bir şiddet eyleminin, meydana gelen talihsiz olaya cevap olamayacağını belirtti.

2014 yazında Ferguson'da Michael Brown adlı siyahî gencin öldürülmesi büyük ve şiddetli protesto gösterilerine yol açmıştı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yine 2015 yılında Baltimore’da Freddie Gray'in polis kurşunuyla öldürülmesi yeniden polis şiddetine karşı protestoların alevlenmesine yol açmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaan

Polislerin toplum düzenini sağlamak yerine bozması ne büyük ironi

birkaleci

Keşke "bir siyahi" dedikten sonra virgül sarkıtsaydın editör. Daha anlaşılır olabilirdi :). Ayrıca o ırkçı polisin aq.

Pasif Kullanıcı

Virgül olayını yazıp, beni zahmetten kurtardın.

infinite

ölenin resmini, şeklini şemalini koyun hele bir, ona göre yorum yapalım polis şiddeti miymiş, amerikan kürtleri miymiş, mahalle çetesi miymiş, silahlı thug m... Devamını Gör

Ad Ct

Amerika'da disini altin kaplama yaptirmayana suc isleme yetkisi verilmiyo.. Ama bu sadece zenciler icin gecerli..