Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Irkçılık Karşıtı Protestolar Sürüyor: 'Silahını İndir'

ABD'de Irkçılık Karşıtı Protestolar Sürüyor: 'Silahını İndir'

Onedio Medya
11.07.2016 - 13:54 Son Güncelleme: 11.07.2016 - 23:58

ABD'de silahsız siyahların polis tarafından öldürülmesi protesto ediliyor. Louisiana eyaletine bağlı Baton Rouge şehrindeki gösterilerde polise 'silahını indir' sloganları atıldı. ABD'de siyahların polis tarafından öldürmesine karşı ülkenin pek çok eyaletinde düzenlenen gösterilerde çok sayıda kişi gözaltına alındı. O gösterilerin sembolü ise zırhlı ve ağır silahlı polislerin karşısında kollarını kavuşturarak duran Amerikalı bir hemşire oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New Orleanslı fotoğrafçı Jonathan Bachman’ın çektiği bu fotoğraf, sosyal medyada da binlerce kez paylaşıldı

New Orleanslı fotoğrafçı Jonathan Bachman’ın çektiği bu fotoğraf, sosyal medyada da binlerce kez paylaşıldı

37 yaşındaki Alton Sterling'in geçen hafta polis tarafından öldürüldüğü Louisiana’nın Baton Rouge kentindeki bir gösteride genç bir kadın kat kat zırhla kuşanmış iki polisin karşısında sakince dururken görüntülendi ve bir anda tüm ülkede yeniden alevlenen sivil haklar gösterilerinin simgesi oldu.

Fotoğrafı paylaşanlardan birisi de New York Daily News gazetesinin muhabirlerinden Shaun King'di

'Efsanevi. Bu kare tarih ve sanat kitaplarında yer alacak' yorumunu yapan bir Facebook kullanıcısının yorumu ise 3 bin 300'ün üzerinde kişi tarafından beğenildi.

Yol üzerinden çekilmeyi reddedince polis tarafından gözaltına alınan kadının 28 yaşındaki hemşire Leshia Evans olduğu bildirildi.

Vali Edward, polis güçleriyle gurur duyduğunu söyledi

Vali Edward, polis güçleriyle gurur duyduğunu söyledi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Protestocuların sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptığı gösteride, polis sert müdahalede bulundu.

AA'nın aktardığı bilgiye göre Vali John Bel Edward, polis güçleriyle gurur duyduğunu belirterek, 'Polisin cevabı gayet normaldi.' dedi.

Louisiana’nın yerel gazetesi The Advocate’a göre polis 102 kişiyi tutukladı ve 8 tabanca ele geçirdi. 

Sputnik'in yerel basına dayandırdığı bilgiye göre ise 10'dan fazla eyalete yayılan gösterilerde 200'den fazla kişi gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Louisiana eyaletine bağlı Baton Rouge'da salı günü Alton Sterling adlı bir siyahi vatandaş polis tarafından vurulmuş, bir gün sonra ise Minnesota eyaletine bağlı St. Paul'de yine başka bir siyah Philando Castile arabasının içindeyken polisin dışarıdan ateş etmesi sonucu öldürülmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dallas kentinde iki siyahın polis tarafından öldürülmesine tepki için düzenlenen protesto gösterilerinde 5 polis keskin nişancı ateşiyle öldürülmüştü. Obama, saldırıyı 'Önceden planlanmış vahşi ve aşağılık bir eylem' olarak nitelemişti.

AA, Reuters, AP ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
71
44
14
13
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Scarface

kendi götümüzü kurtardık sıra ırkçılığa geldi aq

Ezel Bayraktar

abd de kurallar çok katı...normalde bu olayların bin defa çıkması lazımdı ama...poliste çok geniş yetkiler olduğu için millet cesaret edemiyordu....bir gün h... Devamını Gör

Ezel Bayraktar

ama orda heryerde silah satılıyor herkeste silah var...evinize izinsiz biri girdimi ateş etmek serbest...ama öldürmeyeceksin...bir tek yatak odanıza girdimi ... Devamını Gör