Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Dikiz Fotoğrafçılığa Yasak Geldi

ABD'de Dikiz Fotoğrafçılığa Yasak Geldi

Onedio Medya
07.03.2014 - 21:38 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 21:39

ABD'de Dikiz Fotoğrafçılığa Yasak Geldi

ABD'nin Massachusetts eyaletinde, kamu alanlarında insanların mahrem ya da seksi fotoğraflarını çekenlere hapis ve para cezası getiren yeni bir yasa benimsendi.

Yasa, eyalet mahkemesinde görülen bir davada, Boston metrosunda cep telefonuyla gizlice kadın yolcuların eteklerinin altından fotoğraf ve videolarını çeken Michael Robertson adlı şahsın 'yasaları çiğnemediği' kararını alınmasını izliyor. Söz konusu davada Robertson'ın 'tam giyimli olan kişilerin fotoğraflarını çektiği' ve kendisine yöneltilen suçlama kapsamına girmediği kaydedildi.

Yeni yasa uyarınca bu tür faaliyetlerde bulunanlar 2,5 yıla dek varan hapis ve 5.000 dolara kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Massachusetts Valisi Deval Patrick daha önce tasarıyı yasalaştıracağını açıklamıştı.

Yasanın oy birliğiyle kabul edilmesinden sonra Eyalet Senatosu Başkanı Therese Murray, 'Kadın ve çocuklar, yasalarca korunmadıkları gibi bir kaygı duymaksızın kamu alanlarına gidebilmeli' dedi.

Yasa 'izinsiz olarak bir kimsenin cinsel ya da mahrem bölgelerinin fotoğrafını veya videosunu çeken ya da elektronik ortamda gözetleyen herhangi bir şahıs suç işlemiş sayılacaktır.' diyor.

Söz konusu suç, sanığın 18 yaşından küçük bir insanın fotoğraf ya da filmlerini çekmesi halinde ağır suç kapsamına giriyor ve hapis cezası 5 yıla, para cezası da 10.000 dolara çıkartılıyor.

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0